Zeg nee tegen meer btw enzo

UnknownOnder het motto “Zeg Nee tegen meer BTW” zijn Gastvrij Nederland, ANVR, CLC-Vecta, Club van Elf, HISWA Vereniging, Koninklijke Horeca Nederland, Koninklijk Nederlands Vervoer, Schiphol Group, Nederlandse Vereniging van Dierentuinen, RECRON, Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties, Vereniging van Evenementenmakers, VVV Nederland, NBTC Holland Marketing en ANWB, Federatie Cultuur, Vereniging Vrije Theaterproducenten en Vereniging van Poppodia en Festivals een campagne begonnen met het doel de voorgenomen btw verhoging van tafel te krijgen.

Volgens de vrijetijdsondernemers zal het kabinetsplan om het lage btw-tarief van 6% voor een groot aantal ‘vrijetijdsproducten’ af te schaffen tot gevolg hebben dat de burgers straks 15% meer mag gaan betalen voor een avondje uit in de schouwburg, een dagje uit naar pretpark, zwembad, evenement of festival en voor overnachtingen en vakantie in eigen land. Vanzelfsprekend zijn de sectorondernemers daar tegen en ik ook. Jammer vind ik wel dat nu elke club weer voor zijn eigen parochie begint te preken. Ik wil ook niet meer gaan betalen voor boeken en ook niet voor onderwijszaken, want dat is het gevolg weer van zo’n tariefsverhoging. Alles wordt duurder.

En dan mag olijke Wiebes wel beweren dat door lastenverlagingen de burger er per saldo 800 euro op vooruit kan gaan, maar ook dat is zeer de vraag. Het belastingpakket van Rutte en consorten voorziet ook in meer ruimte voor gemeenten om zelf hun belastingtarieven te verhogen en aangezien de gemeenten mogen rekenen op een rijkskorting van vijf miljard is het wel duidelijk wie daar weer voor op mag draaien. Juist, die burger die van olijke Wiebes net 800 euro meer toegekend heeft gekregen, die mag dat bedrag (en wellicht meer) weer in de gemeentekassen storten. Zo worden we door dit kabinet (waar volgens mij de PvdA eigenlijk al lang geen deel meer van uit maakt, omdat die partij niet meer bestaat) telkenmale in de luren gelegd. 

http://www.neetegenmeerbtw.nl

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Zeg nee tegen meer btw enzo

  1. PeterU schreef:

    We zouden volgens baas Rutte in 2012 ook 1000 euro per jaar per werkende Nederlander erbij krijgen. Niets van gezien. Maar ik heb niet op hem gestemd, misschien zit ‘m daar de kneep.

Reacties zijn gesloten.