Een memorabele etappe dat wel…

dudeweb2Machtig hoe die touretappen van afgelopen zomer de gemoederen in Zeeland blijft bezighouden. Omroep Zeeland, u weet wel die omroep die nog voordat er een koersfiets de provincie binnenzeilde al tig dagen van tevoren over het evenement konde deed (en alles wat erbij kwam kijken, berekende deze week dat er niet 135.000 mensen langs de kant van de weg hadden gestaan toen de renners passeerden, maar slechts 55.000 en dat is dik 80.000 minder dan dat het Kenniscentrum Kusttoerisme had gemeld.
Op basis van de eigen aannames gaat de Omroep er vanuit dat ook het economisch profijt van de touretappe lager uitpakt dan de drie miljoen euro die de provincie eerder berekende.

Fietsgedeputeerde Ben de Reu (die eerder zijn provinciaal budget al wegens een miscalculatie moest bijstellen omdat de sportieve grap tonnen meer kostte dan geraamd) reageerde pissig om het cijferwerk van de omroep en de berichten. “Om die berekening heb ik niet gevraagd. Dat is uw conclusie. Niemand is in staat precies te bepalen hoeveel toeschouwers er waren. Het is altijd een schatting”, klonk het ter verdediging.

Op een nieuw onderzoek zat hij niet te wachten, want -in zijn optiek – onnodig en te duur.
Toch zal de deraillerende gedeputeerde wel moeten meewerken aan een nieuwe cijferronde, omdat PS dat nu nodig vinden. Tja, dat gedoe over cijfertjes, prachtig is dat. Niets is te controleren, het zijn allemaal aannames en we gaan er creatief mee om. Laat de alleskenner van Zeeland, Dick van der Wouw nog maar eens met de cijfers van het Kenniscentrum en OZ spelen.Die zal dat zeker met de conclusie komen dat die 55.000 toeschouwers die er wel waren allemaal mensen waren met een dikke portemonnee en dat beelden dat ook hebben uitgewezen. Juist alleen al dat gegeven maakt het mogelijk dat de tour in Zeeland toch die drie miljoen heeft opgeleverd.

En goed laat Utrecht nu voor een ton of vier het schip zijn ingegaan, dat is natuurlijk pinda’s in vergelijking met de 18 miljoen die toeristen in de stad uitgaven.

De Reu schreef in zijn rapportage die deze maand in provinciale staten besproken wordt dat dankzij de wind en de unieke ‘finish in zee’ de tweede Touretappe van 2015 een memorabele etappe werd. Tja, daar valt wat voor te zeggen, een memorabele etappe…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Een memorabele etappe dat wel…

  1. Frank Kuijpers schreef:

    De aankomst van een Tour de France is een feest en feestjes organiseren kosten nu eenmaal geld. Winst maken moet je daarbij maar vergeten.

  2. achiel van hof schreef:

    Toch mooi dat je je eigen hobby met geld van een ander kan organiseren toch?

Reacties zijn gesloten.