Terugblik december en 2015

werk Kapoor

werk Kapoor

December 2015 zit er op. Wat, heel 2015 zit er op, voorbij, passé, geweest. De tijd zuigt minuten, uren, dagen, weken weg alsof het niets is. Een jaar is voorbij voor je het weet. Een raar jaar, te warm, met te veel aanslagen, oorlog, geweld. Een jaar dat me weer opa maakte, een stuk zwaarder en een niet-roker (tot op heden dan toch).

De laatste maand van 2015 passeerden een kleine 6000 lezers de meter en eindigde het totaal op net geen 80.000, een paar honderd minder dan het jaar ervoor. Goed gelezen werden de bijdragen over de koi-karpers in de Braakman, de toekomst van Dow Dupont, de motie van vertrouwen die het Zeeuws provinciebestuur zichzelve liet geven, de aanstelling van de commissie Balkenende en het stuk over de aankoop van de skihalwinkels door de Hoop in Terneuzen. De header is het binnenwerk van een werk van Anish Kapoor. Blijf lezen…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Terugblik december en 2015

 1. George Knight schreef:

  Bij een posting over de leegstand van winkels: ‘Colleges en gemeenteraden dienen te beseffen dat zowel het evenwicht tussen soorten detailzaken als het tegengaan van leegstand essentieel is om de binnensteden leefbaar te houden. Als de lokale politiek zegt dit serieus te nemen, dan dient het te handelen. Niet door nieuwbouw of grootse vastgoedprojecten, maar door gunstiger voorwaarden te creëren voor de traditionele detailhandel. Dit beleid dient ook niet door een wethouder Economie, Vastgoed of Woningbouw, maar door een wethouder Cultuur gecoördineerd te worden.’
  https://georgeknightlang.wordpress.com/2016/01/13/waarheen-met-de-binnensteden-leegstand-en-horecaisering-ziet-het-openbaar-bestuur-de-urgentie/

  Waar bestaat de omgekeerde wereld? Uiteraard in een krimpgebied: Terneuzen, Zeeuws-Vlaanderen. Waar de politiek zich op sleeptouw laat nemen door een aannemingsbedrijf/projectontwikkelaar in een machtspositie: Van der Poel. Vanwege oude beloften die onder druk van juridische procedures ingelost moesten worden? Het zou zo maar kunnen. Dat ondanks een economische crisis die zich mede vertaalt in leegstand van winkelpanden. Feit dat de leegstand toeneemt in de detailhandel van Terneuzen met een desolate Noordstraat lijkt voor het college geen enkel verschil te maken. Door slecht bestuur worden problemen niet opgelost, maar verplaatst. Waarom? Dat valt eenvoudig te raden. Dat geeft namelijk een idee van dynamiek en daadkracht. Dat dat gelijkstaat aan het graven van het eigen graf zal raad en college wat uitmaken. Na 4 of 8 jaar zijn ze toch al weer wegt. Om het op z’n Zeeuws te zeggen: God zegen de greep. Maar je zou er maar wonen.

  ‘Terneuzen krijgt er zo’n 15.000 vierkante meter aan winkelruimte bij; 10.000 vierkante meter in een langgerekt hoofdgebouw met parkeerruimte ervoor en op het dak; twee paviljoens van samen 2.800 vierkante meter; plus een mogelijke uitbreiding van meubelzaak Naeye-Verstraten met 1.600 vierkante meter. Vijf namen van bedrijven die zich er vestigen, zijn inmiddels bekend: Agrimarkt, Aldi, Action, woonwinkel Jysk én Roeland Interieur. Het plan omvat ook nog vijftig appartementen direct aan het water van Zijkanaal A.’
  http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/terneuzen-gaat-het-nu-maken-1.5628562

Reacties zijn gesloten.