Alle bakken verzamelen….

imagesInwoners van de gemeente Terneuzen moeten mogelijk op eigen erf een milieustraatje inrichten. Verplicht nog wel. Voor het eind van dit jaar beslissen Burgemeesters en Wethouders van de Zeeuwse grootstad of de bewoners naast de groene, grijze en blauwe rolcontainer er ook nog een gele bijkrijgen voor het gescheiden inzamelen van plastic afval en drankkarntonnen verpakkingen. De suggestie is afkomstig van Cees Freeks 55Terneuzen.

Het gros van de Terneuzenaren vindt de containerisatie van het huishoudelijk afval fantastisch en heeft het bestuur inmiddels ook de suggestie gedaan voor een rode container voor oude kleren en schoenen, een bruine container voor het glas (wit,groen en bruin) en -zoals Jacky wijselijk op de PZC-website suggereerde- een witte om sneeuw in de winter in op te bergen.

Tevens wordt er gedacht aan een speciale doorzichtige container met vier wielen om oude huisraad, speelgoed en meer van zulks in te dumpen, zodat er in heel de gemeente geen rommelmarkten niet meer gehouden hoeven te worden. De laatste container wordt bewust doorzichtig gehouden, zodat andere mensen zodra ze iets van hun gading zien vrijelijk in de container van buur-of wijkgenoot kunnen duiken.

De kosten voor een doorsnee-huishouden zullen met het invoeren van het afvalcontainerisatieplan trendmatig omhoog gaan. Dit jaar met 50 procent, volgend jaar evenzo en in 2017 met nog eens 100 procent. B en W denken veel Terneuzenaren, die het milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel dragen, met de nieuwe container een plezier te doen.
Maar niet heus…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Alle bakken verzamelen….

  1. Pclijsen schreef:

    Nog een mis je, in de vorm van een leunstoel om ouwe mopperaars in op te bergen

Reacties zijn gesloten.