De deportaties van Heleen Mees

c1WHfG6__400x400Ik snap echt niet hoe een krant als de Volkskrant iemand als Heleen Mees een podium blijft geven.
De voormalige power-econome krijgt alle ruimte van VK om kolder te spuwen. Nu wil ze het noorden van het land ontvolken, mensen naar de Randstad verkassen en vervolgens Groningen leegpompen. En waarom? Omdat in China – waar ze is heen gevlucht klaarblijkelijk – alles in grote steden gebeurd en daar zijn er veel van. Ze goochelt wat met CBS-cijfertjes om de trek naar de stad, ic Amsterdam natuurlijk, goed te praten en besluit dan met “Als de grote steden in Nederland groter worden, zal de welvaart toenemen. Bovendien hoeft er op den duur steeds minder geld naar de noordelijke provincies. De mensen die daar nu van een uitkering leven, hebben dan een baan in de Randstad. De winning van gas kan weer ter hand worden genomen zonder dat men hoeft te vrezen voor mensenlevens en ingestorte panden. De noordelijke provincies kunnen voor het overige worden ingericht voor recreatie. Want al die mensen die straks in die veel grotere steden wonen, moeten natuurlijk wel ergens kunnen uitwaaien.”

Ik denk dat vrouw Mees zelf maar eens de Chinese Muur moet beklimmen om daar eens goed uit te waaien. Als steden groter worden is nog maar de vraag of de welvaart toeneemt. En wie zegt dat die Groningers in Amsterdam aan de slag kunnen? Als wat? En waarom van het noorden recreatiegebieden maken, kost dat niets dan? Enfin, het is nonsense van iemand die denkt dat ze nog iets zinnigs te vertellen heeft. Laat ze haar aandacht maar de eerstkomende jaren steken in het rechtsgeding tegen d’r voormalige lover.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in GINDER; Nationale en internationale zaken met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op De deportaties van Heleen Mees

  1. Peter schreef:

    Ik heb dit zeer eenzijdige verhaal ook met verbazing gelezen. Onder randstedelingen – ook de uitgeweken exemplaren- heerst kennelijk het idee dat het geld allemaal in Holland wordt verdiend.

    Los daarvan kun je beter in een door aardbevingen geteisterd Groningen leven dan in de diepe polders van de randstad. Gouda ligt meen ik op ruim vijf meter diepte. Een dijkdoorbraak daar en een hoop mensenlevens en kostbare infrastructuur is verloren.

Reacties zijn gesloten.