Lonink gaat (toch) verder in Terneuzen

23feb2011 283Jan Lonink mag tot zijn zeventigste burgemeester van Terneuzen blijven. De raad van Terneuzen droeg hem in januari al voor voor een herbeoeming. Gisteren werd die herbenoeming met zijn herbeëdiging door CdK Han Polman een feit. Toch een beetje opmerkelijk, temeer daar heer Lonink amper een jaar geleden nog dacht af te zien van een derde termijn. In de coulissen van het stadhuis ging de ronde dat Lonink en secretaris Francois Lauret zouden opstappen als de lokale politieke partij TOP/Gemeentebelangen weermaals als grootste uit de stembusgang zouden rollen.

Lonink had zich niet echt happy gevoeld als voorzitter van het college van B en W waarin de stem van TOP (of liever van Jos Verdurmen) zo nadrukkelijk te horen en te merken was en hij gaf daar ook met enige regelmaat blijk van. Zeker voor de verkiezingen, voordat de rode bolletjes nog gezet moesten worden.
En wat hij niet wenste, geschiedde toch. TOP werd weer de grootste fractie en kon twee leden in het dagelijks bestuur claimen. Wat ook gebeurde, maar Lonink kwam niet meer terug op zijn uitlatingen, bleef stil en bleef dus gewoon zitten. Niks opstappen, nee, toen zijn mandaatsperiode op een eind liep was Lonink weer met graagte de burgemeester van grootstad Terneuzen, de hoofdstad van Zeeuws-Vlaanderen, de grootste gemeente van Zeeland. Over zijn herbenoeming geen discussie, niet in de raad, laat staan er buiten. En met zijn grote opponent uit beeld, koning Co van Schapenbout, kan hij weer in alle rust voortgaan met wat hij al deed. Burgemeester zijn van Terneuzen, voorzitter van raad en college (inclusief de TOP-pers Frank van Hulle en Frank Dey).
Ik wens de beste man veel succes en sterkte.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.