Het circus en Frank van Hulle

Unknown-1De Zeeuwse media hadden vandaag een prachtig verhaal over een rampencircus dat momenteel in Kapelle is neergestreken. Circus Cornelio verzorgt sinds een maand of twee voorstellingen voor kinderen, maar vanaf dag één zit de wind tegen. Het circus dreigt een ware boulevard of dreams of eerder nachtmerries te worden.

Alles ging dus tegen. Artiesten lieten het op het laatste moment afweten en de tent was in eerste instantie niet in orde en toen afgelopen weekend er weer met goede moed aan voorstellingen in Hoogerheide werd begonnen sloeg het noodlot weer toe. Vuurspuwer Romen Rodriguez Herrera verslikte zich tijdens zijn optreden in Hoogerheide, waardoor de de brandbare vloeistof die hij had moeten uitspuwen in zijn slokdarm terechtkwam. De circusartiest is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat de verwondingen meevielen, maar ik Kapelle zat men dus niet op deze wasbenzine-slikker te wachten. Daarnaast kreeg het circus een waarschuwing omdat de dieren, pony’s, eenden en een varken in de hitte onbeschut zouden zijn weggezet.

Voor burgemeester Stapelkamp van Kapelle waren de verhalen uit Hoogerheide aanleiding om een bezoekje met de dierenpolitie te brengen aan het circus. Na overleg was er tevredenheid over de toestand van de dieren, maar in de vuurspuwer was geen vertrouwen, dus werd hem niet toegestaan om op te treden.

Inmiddels heeft ook, zo meldt Omroep Zeeland, de eigenaresse Gerda de Leeuw het circus verlaten. Een reden daarvoor wou ze niet geven en om alles nog erger te maken is niet alleen de vuurspuwer opnieuw opgenomen in het ziekenhuis, maar is ook de directeur met een ontsteking op de operatietafel in Goes terecht gekomen.

Frank van Hulle alias clown Franky neemt nu tijdelijk de zaken waar. En daar moet ik dan weer om lachen. Frank van Hulle runt een rampencircus. Dat-ie daar nog tijd en moed voor heeft na alle rampspoed die deze TOP-bestuurder al heeft aangericht in Terneuzen, denk ik dan…

Clown Franky…
mooi is dat.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.