Oktober 14

In de header van deze oktobermaand een koningseider, een mooi, kleurig getekend eendje dat in de (noordelijke) poolgebieden voorkomt en af en toe – beetje verdwaald – in Nederland kan worden gezien. Hoewel elk jaar de populatie van deze dieren met ongeveer 3 procent afneemt (door vervuiling, oliewinning en vreetpartijen op Groenland) is de soort (nog) niet bedreigd. Shell kan daar met name snel verandering in brengen als de oliemaatschappij toch besluit om olie te gaan winnen in het noorden en westen van Alaska.

Enfin, de komst van de eend ( en straks die massa ganzen) luidt de herfst in, eind van een mooie september, het begin van oktober. Niet alleen de zomer is weg ook Daan van Doorn, de voorzitter van de RvC van Delta, zelfgeproclameerd redder van Zeeland en wat al niet meer. Dat-ie vertrokken is vind ik prima, dan kan de PZC weer op zoek naar een nieuwe machtige Zeeuw. Probleem is echter dat de vervanger van Van Doorn ook bepaald geen mooie reputatie, een van figuren die ING om zeep hielp. Hoe komt het toch dat Zeeland allemaal dit soort verkeerde old boys weet aan te trekken voor controlerende (nou ja, controle?) baantjes. Hoe het ook zij, de bijdragen over Delta en Van Doorn werden goed gelezen, zo ook de bijdrage over het vertrekt van Zorgsaam-topman Paul Rademacher. Ook de Vlissinger perikelen werden goed gelezen. Vlissingen wordt artikel b12 gemeente en gaat een zware tijd tegemoet.
Al met al lieten de maandstatistiek een gemiddeld beeld zien. Zo’n 5500 lezers, een duizend meer dan de maand ervoor. We gaan weer de goede kant uit. U hopelijk ook en blijvend…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , . Bookmark de permalink.