De promotie van Jetten, de verkoop van ZSP en meer

img_3898“Ben je gestopt?”, vroeg de een. “Schrijf je niet meer?”, wist een ander en telkenmale moest ik met een negatief antwoord op de proppen komen. Nee, ik was niet gestopt, had ook geen last van een schrijversblok. Ik kon me er een tijdje niet toe zetten om wat te schrijven. In juni was ik wat aan het sukkelen geslagen, fysiek, daarna volgde een vakantie naar het verre Trumfonia, gevolgd door wat uitstapjes naar grootstad Londen en het fraaie Friesland, daarna moest kind worden geholpen met verhuis en voor ik het wist was het de slachtmaand, november.
Ik pak de draad weer op. Ik heb ook niet echt het gevoel veel gemist te hebben. Thermphos blijft een ramp, de Sloeweg ook, voor Waterdunen moeten nog wat miljoentjes gevonden worden nu Sluis niet bijspijkert en verder gaat alles zijn Zeeuwse gangetje. Dus in Echternachs tempo.

Ik las dat Annemiek Jetten een mooie promotie heeft weten te bedelen. Vlaardingen. De vlaggen gaan in top. Ook in Breskens, voor haar vetrek en voor de oprichting van weer een politiek partij. Uw partij, niet van hem of haar, nee Uw partij, een partij van en voor gewone mensen. Deze week werd de nieuwe club formeel gepresenteerd. Ik verwacht er veel van. Eindelijk weer eens een gezelschap dat het voor de gewone mensen gaat opnemen. Net als Hulst Anders dat in Hulst ging doen.

En dan gaat Zeeland Seaports eindelijk aanzetten maken om te fuseren met de haven van Gent. Een voornemen uit 2003, dat in 2006 niet waar kon worden gemaakt, omdat ZSP toen nog samenwerkte -maar niet echt – met Rotterdam wordt straks bewaarheid door een Zeeuwse directeur van Vlaamse afkomst die het personeel van ZSP niet als directeur wilde hebben, maar die het wel werd. Als ZSP iets niet moet doen, dan is het wel volledig in zee gaan met een Vlaamse partner, dan is het gewoonweg gedaan met de Zeeuwse havens. Einde oefening.

Als je dat schrijft, zo zei iemand me, dan zullen er toch een aantal het jammer vinden dat je niet definitief gestopt bent met schrijven.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op De promotie van Jetten, de verkoop van ZSP en meer

  1. hans kok schreef:

    Je bent er weer 🙂

  2. Charles ten hengel schreef:

    Ha, ik heb weer iets zinnigs te lezen.
    En nou niet meer stoppen, elke week bericht!!!!

    Charles ten Hengel.

Reacties zijn gesloten.