Zeeland redt zich prima!

UnknownDit blog heeft geen zin meer.
Zeeland redt zich prima.

Jaren van bestuurlijk blunderen, ach, wie maakt zich er nog druk om, als uiteindelijk het bestuurlijke rampjaar 2015 afgesloten kan worden met een overschot van 9 miljoen euro.
Bingo, blijdschap en verder.

Wie maakt zich nog druk om de instroom van asielzoekers. Pepernoot Polman, ach, niet echt, is ook niet nodig als je ziet dat de kleinste gemeente van Zeeland (in oppervlak) zomaar besluit om 300 gelukzoekers 5 jaar onderdak te bieden. Vlissingen boven. Baskenburg wordt Syriëburg, hoezee. Welke gemeenten volgen nog?

En dan Terneuzen, na kapitalen bezuinigd te hebben in het sociaal domein wordt de vlag uitgestoken als er 3,6 miljoen euro over blijkt te zijn. Hee? Hoe kan dat? Ben je mal. Mooi dat dit zo gebeuren. En een pastoor uit Sas van Gent vraagt zich af hoe dit alles kan. Het kan, in Terneuzen nog wel, waar men elk beetje geschiedenis sloopt of wegdenkt, maar waar de doelstellingen voor 2030 wel even op een rijtje gezet worden.

Wie maakt zich nog druk om de tol der tunnels? Geen mens, men betale en rijdt voorts. Waar zijn de transporteurs van weleer uit Zeeuws-Vlaanderen eigenlijk naar toe? Die van Scheerders enzo, Dieleman en Thieleman. Aaaja, die laatste klaagt over de Belgische tolkastjes en terecht, maar bijval voor de man, ach…no way. En straks als de tol ook voor de gewone mens geldt, dan betaalt de Zeeuws-Vlaming gewillig voor de noordelijke, zuidelijke en oostelijke ontsluiting over land.

En Hulst krijgt een bioscoop wordt gezegd, met vier zalen.
En in het Westen van Zeeuws-Vlaanderen bouwt Compagnie het Zoute voort en door en moppert als de Hollanders de haven van Cadzand niet tijdig kunnen opleveren…
En elk voetbalveld wordt kunstgras, zodat op wat resteert mensen uit de verre vreemde tijdelijk kunnen neerstrijken in even tijdelijke woningen. In anderhalf jaar tijd heeft Nederland anderhalf miljard aan onze nieuwe gasten (al dan niet tijdelijk) uitgegeven, het kan niet op…
En nog hebben we over…
O ja de werkloosheid is en blijft hoog, maar dat valt nog wel te dragen – voor wie er geen last van heeft. Bankiers blijven dus gewoon boeven en dat mag. Ontwijken of ontduiken?

Tja, dit blog heeft weinig zin meer.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Zeeland redt zich prima!

 1. Gerda Linssen schreef:

  Ik waardeer je om je pittige en onderbouwde discussie. Wil je me 300 gelukzoekers feitelijk toelichten?

  • van Gremberghe schreef:

   Vluchtelingen, ontheemden, asielzoekers, Panama-gangers en witwassers, jij en ik, vrijwel iedereen zoekt feitelijk het geluk…en nu nog wel in Vlissingen
   Gevaar schuilt tegenwoordig alleen nog in verwarde mannen en verdachte situaties…

 2. Charles ten hengel schreef:

  Geachte heer Van Gremberghe,

  Tsja, een wat verdrietig verhaal.
  Maar ik heb goed nieuws. De regio Zeeland van D66 dient a.s. Zaterdag op het landelijk congres van deze club een motie in waarin wordt geijverd voor het verminderen van het aantal plastieken zakjes op de groentenafdeling van Albert Heijn. Hier is lang over nagedacht. Immers andere relevante zaken in Zeeland zijn er kennelijk niet. U ziet dat er dan toch relevante zaken zijn om over te schrijven.
  Ik hoop toch echt dat u uw blog voort zet.

  Charles ten Hengel.

Reacties zijn gesloten.