Hebt U interesse in een overname?

logoNou, ziet U het al gebeuren.
Dat er een-twee-drie een overname-kandidaat gevonden wordt voor het falend nutsbedrijf dat Delta heet.
“Ja meneer, goeiemorgen, wij zijn van Delta en wij vroegen ons af of U wellicht interesse had in een overname…jajaja…”

Zou die geflopte bonus-bankier Cees Maas straks bij Electrabel aankloppen om te bezien of de kerncentrale mogelijk verpatst kan worden aan het nieuwe Engie, de nieuwe merknaam van Suez GDF, die dat concern een milieuvriendelijker uitstraling moet geven. Maas is er toe in staat. Als je een falende directeur wegstuurt met tonnen handgeld voor disfunctioneren, dan kun je van zo’n president-commissaris alles maar dan ook alles verwachten.
En och, de provincie krijgt dan met een nieuwe commissaris gelukkig een beetje meer medezeggenschap over de complete teleurgang van Delta. Daar moet je dan Goddomme prat op gaan, mevrouw Schönknecht!

Delta gaat dus de verkoop in.
Maanden heeft bestuurlijk Zeeland zich doende gehouden met een mogelijk reddingsplan dat door de aandeelhouders – de gemeenten en provincie – betaald zou worden met een lening van 200 miljoen. Publiek geld voor een aflopende zaak. Het gros van de aandeelhouders was deze maand hier zowat mee akkoord toen Delta zelf te kennen gaf dat met dat geld Delta niet te redden zou zijn. ‘Naar nu blijkt levert herkapitalisatie in combinatie met de eventuele borgstelling van aandeelhouders, niet voldoende op’, meldt het bedrijf

Ik houd mijn hart vast voor de medewerkers van het bedrijf, die enkele weken geleden nog wat goed hoop koesterden omdat de voorgenomen ontslaggolf zich tot 100/200 banen zou beperken. Bij gesplitste verkoop van bedrijfsonderdelen zal het banenverlies beduidend groter zijn.

En ja, het had Cees Maas gesierd als hij weermaals excuses had aangeboden, omdat de rampspoed onder zijn hoede steeds grotere vormen aanneemt.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op Hebt U interesse in een overname?

  1. Flip Feij schreef:

    Zo róemloos!

  2. Ed Bardoul schreef:

    Conny,

    Stond net een medewerker van Delta aan de deur, meterstanden opnemer, gelukkig had ik zelf de standen al opgenomen. Daar kunnen ze het geld nog niet vandaan halen. Fijne dag nog.

Reacties zijn gesloten.