Vroon definitief weg uit Zeeland

Unknown-1Op 3 maart schreef ik een stuk onder de titel “Terneuzen kan mijn kloten kussen”. Onderwerp was het voorgenomen vertrek van rederij Vroon naar elders omdat bestuurders in het Zeeuwse niet adequaat op de wensen van het bedrijf hadden kunnen of willen reageren. Vandaag werd duidelijk dat rederij Vroon daadwerkelijk verkast en wel naar Breda, strategisch tussen de mainports Rotterdam en Antwerpen. De kantoren in Breskens en Barendrecht sluiten deze zomer de poorten. Kantoor Terneuzen sluit ettelijke maanden later, waarna het totale personeelsbestand van de rederij aan wal, zo’n 150 mensen, straks in Brabant zullen werken. Piet Vroon zelf verhuist overigens niet.

Verschillende bestuurders hebben de voorbije weken getracht om het bedrijf ervan te overtuigen dat de toekomst van Vroon echt in Zeeland, in Terneuzen lag. Die inzet heeft niet mogen baten.

Lees ook:

Vroon weg OZ

Terneuzen kan mijn kloten kussen

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Vroon definitief weg uit Zeeland

 1. Flip Feij schreef:

  Commissie Balkenende te snel af.

  • van Gremberghe schreef:

   Foei Flip, niet vloeken in de kerk aub.
   Ik wacht evenwel met spanning de totale ineenstorting van Delta af.
   – Verlies aan directe banen; paar duizend, indirect honderden.-
   Gevolgd door de verkoop van Dow-onderdelen aan derden.
   -Verlies aan banen beperkt, maar verlies aan status Dow enorm-
   Gevolgd door de verkoop van de zorg aan Rotterdam, een recreatieboer met geld en een passerende Belg.
   – Verlies aan banen beperkt, maar aan kwaliteit enorm –
   Daar helpt geen Balkenende aan…

 2. Het was al langer duidelijk dat Zeeland verwordt tot de “groene buffer” tussen Rotterdam en Antwerpen. No guts no glory…. Helaas..

Reacties zijn gesloten.