Jos van Eck voelt zich uiteindelijk nergens thuis

75649951734459f04522137c453821fc_400x400Jaren terug. In grootstad Terneuzen. Was er een raadslid dat bijna altijd gelijk had, maar nimmer gelijk kreeg. André van Himme, vrijgevochten maatschappelijk werker uit Vlaanderenland, wist meer van de sociale zekerheid dan menig ambtenaar en/of bestuurder, hij wist met zekerheid dat chemiegigant Dow Chemical Zeeuws-Vlaanderen vervuild en vergiftigd had, hij wist wie er sjoemelde en scharrelde. André wist veel, maar daarmee kon hij zijn kennis nog niet omzetten in beleid. André van Links Perspectief Terneuzen en later GroenLinks was jaren de eenling met het grote gelijk.
Zo nu en dan popt er elders ook zo’n type op.

Iemand die vaak het gelijk aan zijn kant heeft, maar daarmee nog geen gelijk heeft.
In Hulst waart er ook zo één rond. Jos van Eck genaamd.
Een raadslid dat zichzelf zeer graag hoort praten.
Iemand die vaak ook weet waarover hij praat, maar ook iemand die hoofd-en bijzaken amper nog weet te scheiden en daardoor ellenlange verhalen produceert waarvan hij meent dat het hoofdzaken zijn.
Ach arme.
Jos wordt in raden en commissies met enige regelmaat kort gehouden, maar dat haalt weinig uit. Als het raadslid zijn verhaal wilt doen blijft hij gelegenheden zoeken.
Hij is onstuitbaar.
En niet alleen in de officiële vergadercircuits, ook daarbuiten.
Zo ook binnen zijn eigen club, Algemeen Belang Groot Hulst, dat hem nu- na het zoveelste incidentje – de wacht heeft aangezegd.
Van Eck zit er niet echt mee. In BN/De Stem zei hij: “ Ik zei tegen mijn vrouw: ‘ik ben blij dat ik er van af ben’. Ik voelde me er niet meer thuis.”
Een zin die zijn vrouw vast al eerder heeft aangehoord, want Jos maakte tot enige jaren terug deel uit van het Hulster CDA, waar hij ook met onenigheid vertrok.
Een paar jaar genoot Jos van Eck van zijn onafhankelijkheid als enige vertegenwoordiger van zijn eigen lijst, door mij Steen Alleen genoemd.
Nou Jos kan weer alleen verder.
Ik denk overigens wel voorgoed nu, want het lijkt me stug dat er nog een partij in Hulst te vinden is waar Van Eck zich wel thuis kan voelen.
Alhoewel?
In Hulst hebben ze nog altijd Hulst Anders en die staan nergens voor, maar maken hun naam voor 100 procent waar…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op Jos van Eck voelt zich uiteindelijk nergens thuis

 1. Ron de Kort schreef:

  Die van Puyvelde (Hulst Anders) en Jos van Eck gaan elkaar nog vinden voor de volgende verkiezingen. Gaan ook voor 3 zetels dan, maar natuurlijk stapt ie er daarna weer uit 🙂

 2. Frank Kuijpers schreef:

  Tijdens de Provinciale Verkiezingen van vorige jaar zei een wijs man, ik stem op Jos, zodat ik de lange verhalen niet meer in de gemeenteraad van Hulst moet aanhoren.

 3. Peter Govaert schreef:

  Hulst Anders zal dan wel iets van zich gaan laten horen tijdens raadsvergaderingen! Nu is dat nog minder dan een dooie boel…….

  Niet dat ik er mee zit, want mijn partij is dat niet!

Reacties zijn gesloten.