Prachtdagen voor de bange mens

Bang

Bang

Mhaahh, prachtdagen voor de bange mens.
Code rood, oranje en geel, de totale ontwrichting is mogelijk.
Blijf vooral thuis (kruip onder tafel en verroer U niet), tot nader order. Waar hebben we het over. Over het weer, over ijzel. Ja.

De grote blonde leider waarschuwt ook en niet voor het laatst. Hij vindt dat
Mark Rutte Nederlandse vrouwen in gevaar brengt door de grenzen niet te sluiten.
En hij meent het nog ook. In kamervragen over de golf van aanrandingen in Duitsland tijdens oud en nieuw schrijft hij de schuld in Ruttes schoenen en ja volgens Wilders is het een kwestie van tijd ‘voordat massale berovingen en aanrandingen zoals in Duitsland, ook in Nederland op deze grote schaal zullen plaatsvinden. 

“Wilt u dat op uw geweten hebben of bent u eindelijk bereid de Nederlandse grenzen te sluiten voor islamitische testosteronbommen?” wil Wilders van de premier weten.
Heerlijk, de bange mens kan zijn lol niet op.

Zeker nu vertegenwoordigers van de stad Keulen, van Justitie en de federale politie zich na eerste dagen van stilte nu en masse buigen zich over de massale aanranding en beroving van vrouwen die in de nacht van oud op nieuw in de domstad (en Stuttgart en Hamburg) plaatsvonden. De autoriteiten hebben meer dan 100 aangiften van vrouwen die (seksueel en of anders) zijn lastiggevallen. En ja, ze hebben drie mogelijk daders in het vizier. Niet aangehouden, nee, op het oog…
En ja, terwijl de PVV in Zeeland zich druk maakt over de voordracht van Angela Merkel voor de Four Freedoms Award 2016 gaat het koninkrijk België weer op volle kracht nucleair! Tot de volgende storing..morgen, overmorgen of pakweg over een week. Als dat maar goed gaat, als de buren het maar redden, als Electrabel maar geen hulp gaat zoeken over de grens, in Noord-Korea of zo.

Daar rommelt het ondergronds even, omdat de vazallen van Kim Jong-Un naar verluidt een waterstofbom bij wijze van test tot ontploffingen hebben gebracht. Wereldwijd wordt daaraan getwijfeld, omdat de seismologische effecten te gering zijn. Onze deskundigen van denktank Clingendael houden het voorzichtig op blufspel van de dictator. En de Nederlandse minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) , ja die van ons oorlogje in Mali, ziet de Noord-Koreaanse proef als de “zoveelste gevaarlijke provocatie”. Oei, om bang van te worden.
En morgen wordt – zo begreep ik – storm verwacht.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.