Ja, Terneuzen gaat het maken….

IMG_0140 - versie 2Het was bijkans gewoonterecht in Terneuzen dat de loco-burgemeester één keer in het jaar, als de burgemeester ergens ver weg in de tropen vakantie vierde, plannen lanceerde of maatregelen afkondigde waar heer Lonink geen weet van had of simpelweg niet in gekend was. Jacobus M. van Schaik, tot op het laatst van de PvdA, had daar een handje van. Als Lonink van huis was, dan konden de belastingen omlaag, konden bejaarden gratis bussen of werd een campagne voor een tolvrije tunnel gestart. Wethouder Van Schaik vond het altijd prachtig om Lonink eens in het jaar voor voldongen feiten te plaatsen, gewoon omdat hij wist dat Lonink dat niet kon uitstaan.

Na het vertrek van Van Schaik dreigde het traditionele machtsspelletje, want dat was het uiteindelijk, tot het verleden te gaan behoren. Maar wat uiteindelijk gewoonte is geworden verdwijnt niet zomaar, de vraag is wie de tol van Van Schaik durft over te nemen. En kijk, wie roept er nu opeens dat “Terneuzen het nu gaat maken!” ???
Top-wethouder Frank van Hulle.
De wethouder van stagnatie.
De man van klip en klaar.

Hij laat zich gewillig door fotograaf Peter Nicolai van de PZC charteren om samen met Kees de Regt van bouwbedrijf Van der Poel en ontwikkelaar Nico Boussen in een modderig veld een plek op een kaart aan te wijzen. “Daar moet het straks allemaal gebeuren…
Daar aan Kennedy-West moet het komen.
Zo’n 15.000 vierkante meter aan winkelruimte bij; 10.000 vierkante meter in hoofdgebouw met parkeerruimte ervoor en op het dak; twee paviljoens van samen 2.800 vierkante meter. Vijf namen van bedrijven die zich er mogelijk vestigen, zijn bekend: Agrimarkt, Aldi, Action, Jysk én Roeland Interieur. Het plan omvat ook nog eens vijftig appartementen direct aan het Zijkanaal A en een tankstation. 
Het plangebied ligt al vijftien jaar braak en of het daadwerkelijk nu een invulling krijgt is een kwestie van afwachten.

Veel ondernemers in het kernwinkelgebied van Terneuzen en daarbuiten hebben zo hun twijfels.
Ze vrezen dat de ontwikkelingen aan Kennedy-0West uiteindelijk de deatilhandel in de binnenstad de das om zullen doen. Van Hulle denkt daar wezenlijk anders over, die roept nu – terwijl Lonink in het Verre Oosten aan het controleren is of oud-veiligheidsregiodirecteur Frans Captijn zijn gouden handdruk goed geïnvesteerd heeft – dat Terneuzen het nu gaat maken…

Ja, Terneuzen gaat het nu maken….

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Ja, Terneuzen gaat het maken….

  1. Tom schreef:

    In Gent en in Middelburg kunnen ze niet wachten om dit winkelcentrum te bezoeken. Ik vind het grappig dat een bestuurder zegt dat het nu echt in zijn stad eindelijk moet gaan gebeuren in een nieuw winkelcentrum met Aldi, Action en Jysk. Het toevoegen van 15.000 m2 winkelvloeroppervlakte heeft alleen nut wanneer je juist wel ambitieus bent.

Reacties zijn gesloten.