Doelloze bezoekjes aan gedateerd kernpark

Doel vanuit de Hedwige

Doel vanuit de Hedwige

Het was koud in de polder achter de Kauter. Ik zag kraaien op de landerijen en wat verdwaalde meeuwen op zoek naar voedsel. Achter d’n Prosper waren ze weer wolken aan het maken in Doel en dat stemde mij gerust. In Doel was -weer- alles veilig.
Na de sabotagedaden, de aanslagen (al iets over onderzoeksresultaten gehoord), de haarscheuren en de opstartproblemen in Doel 1,2,3 en vier of in andere volgorde; na de onrust aan de Scheldeboorden en West-Brabant, sputterende burgemeesters alom, maar een lachende in Hulst, brachten hedenvandage bewindslieden van Nederland en Belgie een bezoek aan het nucleaire park om te bezien of alles weer in orde was.

Een bezoekje voor de buhne van minister voor Binnenlandse Zaken en Veiligheid, Jan Jambon, en de Nederlandse minister voor Milieu Melanie Schultz .
Na afloop van de rondgang spraken ze met elkaar af dat ze onderling beter communiceren willen over hun nucleaire veiligheid. Dat is mooi, maar erg vanzelfsprekend.
Net zoals het benadrukken van de veilgheid van Doel door Jambon en het toezichthoudende FANC. Ook Schultz lijkt vertrouwen te hebben in het Belgische nucleaire toezicht.
“Er zit een veiligheidsstempel op van de autoriteiten. Waarom zou ik als Nederlandse minister zeggen dat de centrale dicht moet, als ze aan alle eisen voldoet”, klonk het.

Nou ja, volgende maand zijn de burgemeesters uit het grensgebied weer eens uitgenodigd voor een dag Doeldenken. Ook de raad Hulst -voor zover ik begrepen heb – nog op visite bij Electrabel. Bij restaurantbezoek on site beveel ik Bordeaux-wijnen die geschonken worden zeer zeker aan.

En dan wachten we rustig weer tot het volgende incident. In Doel 1, 2, 3 of vier.
Nu al kunnen we als bewoners van de grensregio daarvan zeker zijn. “Maar,’ wist Jambon, “Laten we ons niet nodeloos ongerust maken.”

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Doelloze bezoekjes aan gedateerd kernpark

  1. PeterU schreef:

    Gaat u gerust slapen.

    Was getekend

    Melanie met de dubbele achternaam en Jan Hesp

Reacties zijn gesloten.