Van der Wouw moeten we koesteren

Dick van der Wouw, de Zeeuwse denker

Dick van der Wouw, de Zeeuwse denker

Die Dick van der Wouw, ons eigenste Zeeuwse kennisbankje en planbureau. Kreeg-ie vorige maand nog van het provinciebestuur de wind van voren omdat-ie in een tv-programma wat te vlot omging met het fenomeen krimp, deze maand gaat de man op pad met het verhaal om van Zeeland snel een gemeente te maken. Geen provincie, nee, een gemeente van dik 300.000 inwoners om mee te kunnen doen met de grote jongens in Nederland. Nou ja, het is weer een gedacht over het bestuurlijk reilen en zeilen, dat natuurlijk eindigt waar het hoort, in de pot met de andere natte scheten.

Toch moeten we die Van der Wouw koesteren. Als provinciebestuur zou ik de oud Scoop-er en tegenwoordig senior medewerker van het Zeeuws Planbureau verplichten om minstens een keer per maand te komen met een oprisping waar bestuur en publiek iets mee kunnen. Al is het maar hardop lachen, maohmaoh-zeggen of iets dergelijks. Van der Wouw als luchtballon-oplater, als opendeuren-metselaar, als ludiek-geweten. Laat ‘m wat bedenken waar eenieder over kan vallen, over kan lallen. Laat ‘m doen.

Laat ‘m voorstellen de duinen te verhogen tot 70 meter, zodat Zeeland veilig kan zijn, laat ‘m een berg bouwen voor een tour de France-etappe, laat ‘m de krimp extra stimuleren, laat ‘m plannen lanceren om de PvdA weer te laten groeien, laat ‘m de geschriften van Warren in echt Zeeuws heruitgeven, laat ‘m doen, laat ‘m raaskallen.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.