De Hoop Terneuzen eigenaar van complex dat bedrijf niet wou

logoDe wethouder van stagnatie in Terneuzen, Frank van Hulle, zet sinds kort een nieuw middel in om vastgelopen projecten – en laat ons niet over de reden van dat vastlopen beginnen – weer vlot te krijgen. Terneuzen dwingt sinds enige tijd met dwangsommen wanneer ontwikkelaars van stedelijke vernieuwingsprojecten het vertikken om te slopen.
Zo is nu Bart Dura onder druk gezet om de oude panden van Naeye Verstraten aan de Kop van de Noordstraat te slopen voor het eind van het jaar. Ook de oude kerk der kraaien in de Vlooswijkstraat moet, als het aan Van Hulle ligt, eind dit jaar tegen de vlakte.
En zo hobbelt Terneuzen een periode van sloop binnen, terwijl de bouw van projecten maar uitblijft en uitblijft.

Recentelijk nog iets gehoord over het miljoenenplan van Nico Boussen, het grootwinkelcomplex Kennedy-West? Nee toch…
En Van Hulle had toch al zijn pijlen gericht op dat ambitieuze project. Winkels, appartementen en dat zo vlak bij de binnenstad. Het een zou het ander versterken…
Het is stil, erg stil.

Ooit trokken de initiatiefnemers Lafoma (Boussen) en Van der Poel (bouwbedrijf) nog fel van leer in brieven als er twijfel over het project werd geuit. Dan bestreden ze dat er weinig tot geen interesse was voor detailhandel op Kennedylaan-West.

Maar nu is het stil, erg stil.
Er wordt niet eens in gemeentelijke berichtgeveing gewag gemaakt van het feit dat de initiator voor en van het project (handelsmaatschappij De Hoop) sinds kort eigenaar is van duizenden meters winkelruimten in Terneuzen. Onroerend goed dat De Hoop hoogstwaarschijnlijk voor een heel schappelijke prijs heeft kunnen verwerven van de rechtsopvolger van ING Vastgoed, CBRE.
Ja, dan hebben we het over de winkels onder en bij de skipiste in de Koegorspolder, die op 27 november van eigenaar zijn gewisseld en nu bezit zijn van Terneuzen Vastgoed en Verhuur BV, zijnde De Hoop.

Toch opvallend dat het bedrijf dat zich eerst jaren verzette tegen detailhandelsontwikkelingen in de Koegorspolder nu eigenaar wordt van de winkelruimten die het zelf liever niet gevuld zag worden. Het kan een strategische zet zijn van de Terneuzense handelsonderneming, want als de ontwikkeling van Kennedy-West vastloopt, dan komt de stedelijke randzone – de Koegorspolder en omgeving – weer in beeld voor grootschalige detailhandel. Voor De Hoop maakt het weinig uit.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op De Hoop Terneuzen eigenaar van complex dat bedrijf niet wou

  1. D.E.Tollenaar schreef:

    Nu de winkelruimte onder de skihal in handen gekomen is van de Hoop, zal detailhandel daar binnenkort wel toegestaan worden…

Reacties zijn gesloten.