Terneuzen negeert eigen beleid

Unknown
De gemeente Terneuzen gaat – de tegenstand van een enkele fractie ten spijt – gewoon door met het project Kennedylaan West, dat nu de naam Kennedy Retail Park Terneuzen heeft meegekregen. Hoewel de ontwikkelaar (wie is dat eigenlijk, want de naam van Nico Boussens Lafoma zien we niet meer in de stukken terug) het projectplan met duizenden vierkante meters heeft teruggebracht tot 12.800 vierkante meter en een wooncomplex van 50 appartementen aan het kanaal zal de raad deze maand slechts in zeer beperkte mate bedenkingen uiten.

Opmerkelijk eigenlijk, want amper een jaar geleden stelde diezelfde raad een detailhandelsvisie voor de stad vast waarin letterlijk stond : “In de Structuurvisie Detailhandel Terneuzen is aandacht besteed aan ontwikkelingen aan de Kennedylaan West. Er is destijds berekend of een programma voor alleen de begane grond een toegevoegde waarde had. Hiervan is geconcludeerd dat invulling van de locatie uitsluitend op de begane grond geen toegevoegde waarde had.”

Een project zonder toegevoegde waarde en daar gaat politiek Terneuzen onder aanvoering van wethouder Verhullen (want alles van belang wordt – tegen de zin van D66- achter gesloten deuren besproken) rustig mee door. Onbegrijpelijk eigenlijk.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Terneuzen negeert eigen beleid

  1. frits jansen schreef:

    Kan me nog herinneren dat TOP gemeentebelangen, ‘kuch’ de politiek in kwam met leuzen als ‘de vensters moeten open’ niks geen achterkamertjes politiek . De stofnesten moesten geruimd, open en transparante politiek daar ging het om. Het kan verkeren.

Reacties zijn gesloten.