Het goede nieuws uit Zeeland

UnknownWeer een mooie dag in het prachtige Zeeland nadert zijn einde. Een dag die stormachtig begon, maar uiteindelijk vrij zonnig werd en rustig de nacht in schoot. Een dag met meevallers, want de schade die veroorzaakt is door de storm van dinsdag bleek slechts uit te komen op 10 miljoen beduidend minder dan dat de gezamenlijke verzekeraars hadden verwacht. De poliskosten blijven dus voorlopig op het oude niveau. En ook in Zeeland gaat het provinciebestuur niet meer uittrekken voor de Sloeweg omdat er fouten zijn gemaakt bij de berekeningen voor de geplande viaducten. Laat die viaducten dan maar weg wist gedeputeerde Van Beveren en dat kan makkelijk. Bovendien als er een een teerlaag van een paar centimeter minder dikte op die nieuwe Sloeweg wordt gelegd, dan wordt-ie nog wat goedkoper. Wat, als die nieuwe Sloeweg virtueel wordt aangelegd, dan wordt-ie nog goedkoper en heeft gedeputeerde Van Beveren zo zijn gewenste digitale snelweg. Zo doen we dat in Zeeland.

Nee, waar minister Plasterk zich in Den Haag zorgen om maakt, daar hebben we hier in Zeeland weinig voor te vrezen. De minister is ongerust over de invloed van criminelen op het openbaar bestuur, die ondermijnen het door middel van intimidatie en andersoortige praktijken. Tuig uit de wereld van drugs-en vrouwenhandel en motorbendes maken zich er schuldig aan. Hebben we allemaal niet in Zeeland (alleen een klein beetje in Vlissingen, maar daar heeft burgemeester/inspecteur Letty Demmers al een eigen Taskforce voor opgericht).

Mooi is ook dat in Zeeland de kinderen braaf zijn.
Dat zijn ze elders minder. Hier zijn ze volgens ons opperste kenniscentrum Scoop braver dan waar dan ook. Tegen elkaar zijn ze lief, maar ook tegen de juf en de meester. En niemand voelt zich in de steek gelaten. Kijk, dat is nou een mooi bericht in deze tijd. Terwijl ze elders in dit lage land elkaar ziek en misselijk pesten is de Zeeuwse kroost lief.
Daar zouden die parkeerwachters in Sluis een voorbeeld aan kunnen nemen. Niks geen bonnen, nee, lief zijn voor de mensen die parkeren. Ook al maken ze eens een foutje of steken ze niets in de meter. Lief zijn moet, zo niet, dan komen ze met naam en toenaam in het zwartboek wat binnenkort gemaakt gaat worden in die gemeente.

Ik zag ook voorbijkomen dat Rian de Feijter, een TOP-vrouw, in het nieuwe dagelijkse bestuur van waterschap Scheldestromen terecht is gekomen. Fantastisch, mevrouw de Feijter is een prima bestuurder en rijdt al jaren schadevrij en dan nog wel in behoorlijk forse auto’s. Dus dat gaat wel goed komen.

Goed nieuws is ook dat het historisch havengebied van Sas van Gent (ja lees het goed, het historisch havengebied van Sas van Gent, u weet wel daar waar wethouder Frank van Hulle van Grote Projecten en Dynamiek vlakbij woont) een volledige facelift gaat krijgen en het bestuur van de gemeente Terneuzen gaat daar aan meewerken. Europa betaalt toch wel mee en Terneuzen, daar varen straks – als dat grote nieuwe winkelcentrum met die 50 appartementen er komt – de zilverschepen binnen en heeft bijgevolg ook wel wat te makken voor Sas van Gent. Axel moet nu wel eventjes wachten, maar daar is het hart van de stad juist helemaal opgeknapt om de opening van het nieuwe museum daar extra luister bij te zetten.
En het mooiste nieuws kwam de voorbije dag uit Vlissingen. Een mijner correspondenten meldde dat iedereen die hij was tegengekomen er blijgemoed bijliep.
Kijk, zo is Zeeland tegenwoordig.
Ook zonder VVV-foldertjes van 50 euro per stapeltje!

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.

EĂ©n reactie op Het goede nieuws uit Zeeland

  1. frits jansen schreef:

    Hoera Conny is alweer terug van 1 april. Was dat even schrikken van al dat positieve gedoe. Nee cynisme of op z’n minst ironie met een vleug humor daar houden we van. 🙂

Reacties zijn gesloten.