Condoomcampagne PvdA valt goed bij GGD

Unknown-1De actie van de PvdA in Zeeland in het kader van de verkiezingscampagne heeft effect gehad. Met het leksteken van honderden condooms hebben de sociaal-democraten de Zeeuwse GGD goed aan het werk gezet. En dat is toch mooi niet. De partij van werk,werk,werk (of is het tegenwoordig tour,tour,tour) heeft de werkgelegenheid bij een Zeeuwse instelling aardig doen toenemen.

Wat is het geval? Nou simpel. Bij de GGD Zeeland hebben zich de voorbije tijd meer mensen gemeld met een seksueel overdraagbare aandoening (soa). Dat betekent niet dat per sé dat soa’s meer voorkomen, maar alleen dat er meer van die aandoeningen worden gevonden. Volgens Leo Meijaard van de GGD komt dat, omdat de bekendheid ervan toeneemt en ook omdat steeds meer mensen zich op soa’s laten onderzoeken.

De PZC meldt verder dat éen op de zes mensen die zich vorig jaar meldde bij een soa-poli van de GGD Zeeland een seksueel overdraagbare aandoening had. Een stijging van dik, 2,5 procent met het jaar daarvoor. De meest voorkomende soa is steeds Chlamydia, maar ook gonorroe deed het volgens GGD’er Meijaard prima. Voor het geval condoomgebruikers met een druiper Ben de Reu nu verwijten gaan of willen maken, beide soa’s zijn goed te behandelen en ook dat is weer goed Zeeuws uit en voor Zeeland.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Condoomcampagne PvdA valt goed bij GGD

  1. Tom Aarts schreef:

    Welcome back !

Reacties zijn gesloten.