Het roer gaat om!

IMG_5211Vanaf vandaag zal deze website alleen nog positief nieuws brengen over en voor de Zeeuwen. De tijd van smalende en snerende stukjes is voorbij. De Forsythia en de Japanse Kers bloeien, het voorjaar is in aantocht, zo ook de vele binnen-en buitenlandse gasten die met Pasen onze schone, welvarende en dynamische provincie zullen bezoeken. Een nieuwe lente, een nieuw begin. Ook voor Gremberghe’s Blog.

Geen gemekker meer over politici die niet weten wat ze willen en niet kunnen wat anderen willen. We hebben een nieuw krachtdadig bestuur gekregen dat straks uit eigen geleding mensen naar voren zal schuiven met ambities en dadendrang, die ervoor zullen zorgen dat de provincie Zeeland nog mooier en welvarender zal worden dan nu reeds het geval is.
Ook over landelijke politieke items geen gedoe meer. Alles gaat in ons land beter dan waar dan ook. Laat het gezegd zijn.

Het moet klaar zijn met die belerende stukjes over dingen die mislukken, die nooit van de grond komen, die gedoemd zijn te falen. Ons landsdeel bruist en bruist en wat er gister niet was kan morgen komen. Risico’s zijn kansen en laat ook dat gezegd zijn.
Vanaf heden geen leedvermaak meer over mensen die zo hun best doen voor het publiek domein, ook al krijgen ze er dik voor betaald en worden ze door vrinden in het zadel geholpen en of gehouden. Bij gebrek aan beter moeten we het ook in onze contreien doen met de mensen die zich geroepen voelen om wat te doen.

Het is vanaf nu gedaan met de beste stuurman die aan wal staat. Dit blog zal louter en alleen nog berichten over het goede in het leven, in Nederland, in Zeeland en de wijde weidse wereld.
Eendachtig de woorden van dichter Kees Stip heb ik „mijn gedachten even een dagje vrijgegeven om ze spoedig op gedachten te laten komen die ik niet meer van mijn gedachten verwachtte, omdat ze niet meer denken als ik….”

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

5 reacties op Het roer gaat om!

 1. Charles ten hengel D 66 schreef:

  Geachte heer Gremberghe,

  Met deze veranderde attitude wens ik u op de allereerste plaats veel sterkte. Daar naast, moed en vertrouwen.
  Ik ben zeer benieuwd hoe lang de aandrang tot kritisch denken onderdrukt kan worden

 2. Carien Bolijn schreef:

  gelukkig is het 1 april vandaag!

 3. Liesbeth de Bruijn schreef:

  Een nieuwe lente inderdaad:”1 april, kikker in je bil”, hoorde ik vandaag. Precies wat ik denk bovenstaande lezende. Geen gemekker over politici uit je pen, geen belerende stukjes meer, niet meer de stuurman zijn die vanaf de wal de koers het best kan uitstippelen en alleen nog berichten uit het goede leven? Het zou je niet lang lukken beste Conny en wij, de lezers, zouden het missen. Morgen is het gewoon weer 2 april.

 4. frits jansen schreef:

  1 April doet soms gekke dingen met mensen. Leuk geprobeerd Conny maar ik trap er niet in. 😉

Reacties zijn gesloten.