Zeeuwse bieb laat zich chanteren

Schermafbeelding 2015-03-25 om 15.01.44Zeg Zeeuwse krantenbankiers zijn jullie nu helemaal van God los.
De bank sluiten omdat een golddigger op geld uit is. Kom nou.
Jullie duperen talloze amateur-en serieuze historici, grasduiners, journalisten en scribenten en vele gewone Zeeuwen door plotsklaps de Zeeuwse kranten,- tijdschriften- en beeldbank op zwart te zetten.
Weegt het belang van een windvaan zwaarder dan van de velen die van deze mooie voorziening gebruik maken? Ja, dus.

Als journalist kan ik goed begrijpen dat een paar figuren vragen oproepen van auteursrechtelijke aard en dat daar een antwoord op gevonden moet worden, maar in mijn optiek hoeft daar de publieke beschikbaarheid van een immens archief van publieke media niet onder te lijden.
Eerder gingen al een aantal publicaties van wijlen Hans warren op zwart. Prima, alle begrip voor, maar omdat die Molegraaf zijn makkelijk verworven erfenis in goudgeld vertaald wil zien worden, kunnen alle andere publicaties toch gewoon vrijgegeven worden. Niet dan.
Van mijn hand zijn ook tal van artikelen in de bank opgenomen. Ik wens, nee, ik eis dat deze publiekelijk beschikbaar komen. Kom nou toch, Zeeuwsche bibliotheek, we leven in het digitale tijdperk. Dat moet die Molegraaf en mogelijke anderen ook eens gaan beseffen.
Het excuus aan de mogelijke gebruikers van de bank dat zij mogelijk hinder zullen ondervinden van de maatregel vind ik ongehoord en ongepast. en de laatste zin in het PZC-bericht over de ingreep „Het beschikbare materiaal uit deze domeinen blijft echter volop raadpleegbaar in de Zeeuwse Bibliotheek” geeft aan hoe bezopen jullie bezig zijn. Een stap terug in de tijd. Belachelijk!!!

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Zeeuwse bieb laat zich chanteren

  1. frits jansen schreef:

    Conny dit is inderdaad een zaak wat vergaande gevolgen kan hebben. Heb de directeur van de Zeeuwse Bibliotheek op de radio gehoord en het feit dat je wel in de bibliotheek de krant en beeldbank kunt raadplegen en niet daarbuiten heeft een juridische reden. Hen valt niet veel te verwijten dus de oplossing zal gezocht moeten worden onder de rechter. Er zijn een aantal mensen goed mee maar de ik citeer, ‘ talloze amateur-en serieuze historici, journalisten en scribenten en vele gewone Zeeuwen’ zijn behoorlijk gedupeerd.
    Daar moeten we niet blij mee zijn. Wordt vervolgd.

Reacties zijn gesloten.