Witte vlekkenverwijderaar

UnknownTerwijl Zeeland nog doende is om witte vlekken in de digitale infrastructuur in kaart te brengen, er nagedacht wordt over straalverbindingen hier en daar en Zeelandnet/Delta feest viert om het behalen van weer een prijsje met de eigen websites (van het kaliber Wij van WC eend bevelen WC eend aan) steken elders overheden de koppen bij elkaar, maken ze fondsen vrij om de digitale infrastructuur ten plekke te optimaliseren met het oog op de toekomst.

Binnenlands Bestuur meldde deze week dat tien Achterhoekse gemeenten samen met de provincie Gelderland een eigen bedrijf beginnen om glasvezel aan te leggen in het buitengebied. Ze voelen zich daartoe gedwongen omdat het bedrijfsleven geen interesse heeft. De situatie daar is vergelijkbaar met Zeeland dus.
Het nieuwe bedrijf moet zorgen voor aanleg van snel internet in gebieden waar bewoners en bedrijven zich veelal nu nog behelpen met een telefoonlijn. De provincie betaalt 32 miljoen euro, de gemeenten zorgen samen voor de overige 25 tot 30 miljoen euro.

In april start het breedbandbedrijf en in de zomer van 2015 begint de aanleg van 20.000 tot 24.000 aansluitingen. Voorwaarde is dat minstens de helft van de inwoners intekent op glasvezel.

Het kan dus wel, met een beetje goede wil.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , . Bookmark de permalink.