2014 vangt aan

imagesEn voor je het weet zit je al dagenver in 2014. Zijn de feestdagen van vorig jaar al weer tijden terug en is je aandacht gefixeerd op nieuwe zaken, avonturen of ellende. Ik maak me langzaam op voor de verkiezingen van de gemeenteraden op 19 maart 2014. Nee, ik ben geen kandidaat, doe niet mee, maar ben beroepsmatig betrokken bij wat verkiezingsactiviteiten, vandaar.

2013 is verleden tijd.
Het jaar was rap om.
En erg veel zaken zijn me niet bijgebleven. Dat politieke gekrakeel om akkoorden, pff, o ja, Mandela, die ging dood en iedereen was daar zo over te spreken, maar ja, wat me bijgebleven is is die schizofrene tolk, die stemmen hoorde en in gebarentaal op hol sloegen.

Maar ach ja beste vrienden, lezers, kennissen, medebloggers en andere medemensen ik richt me liever even tot U en wens U langs deze al het beste toe voor 2014. Liefde, geluk, leesgenot, maar vooral een goede gezondheid, want dat is toch het allerbelangrijkste voor zo’n organismetje dat zich mens noemt.
De afgelopen weken heeft schrijver dezes nagelaten deze site met regelmaat te voeden. Het had zijn redenen, ik moest werken voor den brode en gelukkig diende er zich het een en ander aan. Welnu, een deel van die werkzaamheden is voltooid en ik heb weer wat gelegenheid om op dit podium te verschijnen.
Gremberghe’s Blog kende in 2013 een redelijke groei van de lezersaanhang. Bleef de teller op de laatste dag van 2012 hangen op 61.755 lezers, vorig jaar tikte de teller door tot ruim 85.200. De meesten maakten hun opwachting in zomermaand augustus (kleine tienduizend) en de drukstbezochte dag bleek 16 december toen de nieuwe Bijstandswet werd besproken in de Tweede Kamer en een kleine 1000 mensen via Nu.nl er lucht van gekregen hadden dat de gemeente Hulst uitkeringstrekkers wel heen wellustig vragen durfde te stellen.
Over lijken in tuinen en kasten, vraagjes over een bijstandsuitkering te Hulst, de Roompotverhalen, De Braakman als Marina Beach, Gerard Cok en zijn SNS-slaatje, het Delta-bonnenboekje, Exit Jaap Bos en het teloorgang van de Vlissinger burgervader René Roep (Wie?) bleken de meeste lezers te trekken.

De header toont twee mensjes, in verwondering, in Yorkshire. Simpel en treffend…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op 2014 vangt aan

 1. Charles ten hengel D 66 schreef:

  Beste heer Gemberghe,

  Ook de Beste Wensen.
  Graag blijven schrijven in het Nieuwe Jaar.

  Vr.groet,

  Charles ten Hengel.

Reacties zijn gesloten.