Het varken van Overslag, terugblik oktober ’13

ZeelandtekstOktober zit er weer op. De slachtmaand vangt aan. Zouden er straks nog geslachte varkens in Overslag hangen zoals vroeger gebruikelijk was. Een dood dier in heel zijn naaktheid, met opengereten buik en een emmer eronder om het bloed op te vangen. Als kind passeerde ik op het fietsje en ving een beeld op dat me altijd bij is gebleven. Bij de Gebuurte in Overslag, het verdeelde dorp in het grensland.
Uit dat Grensland en van verder passeerden er de voorbije maand zo’n 6500 lezers, een gemiddelde maand. Drieduizend mensen minder dan in september en augustus. De verklaring is simpel. Schrijver dezes schreef te weinig. Zestien posts is beduidend minder dan in andere maanden. Mijn excuus, maar ik had wat meer te doen en zelfs betaald en ja, de schoorsteen moet ook roken in Hulst.


Bijzonder vaak werd stilgestaan de voorbije week bij de avonturen van Johan Hessing, de ex-pvv’er, ex lijst Muste,uit Axel die besloot met Behoud van Axel de lokale politiek in te willen stopen, maar gelijk op probleem stiet na het ongelukkig versuren van pornografisch materiaal aan bestuurlijk Zeeland. Zuur voor Zeeland werd goed gelezen, zo ook “Ik hep diploma communicatie van de HZ”, over het gedoe rond diploma’s aan dat gerenommeerde instituut, nou ja. De Bio Base echec 2 aflevering deed het goed, zo ook het verhaaltje onder de noemer: weggegooid geld, over hetzelfde project. Mijn Sinterklaasbijdrage bleek ook aardig te scoren, maar minder dan de inmiddels klassieke Lijken in tuinen en kasten.
Het is dus weer al november 2013. Tijd schiet op. Maak er een fijne maand van en kom op gezette tijden eens buurten op Gremberghe’s Blog.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.