Wie is er bang voor de boze wolf?

IMG_0640Naar aanleiding van de kleine hype rond de wolf van Luttelgeest schamperde ik deze week op Twitter dat een dooie wolf mooi is, maar dat niet gemeld werd waar de zeven geitjes gebleven waar. Ik eiste in het opene kamervragen, kamervragen. Telegraaf-collega Arianne Mantel kon er wel om lachen, maar als je nu ziet dat er daadwerkelijk kamerleden zijn die zich druk maken over een verdwaalde wolf in de Noord-Oostpolder, een dier dat jammer genoeg werd aangereden. Waar het jonge vrouwtje vandaan komt is koffiedik kijken. Er wordt aan Duitsland gedacht, maar niets is zeker. Is er tussen Emmeloord en Berlijn niet ergens een gekooide wolf ontsnapt. Niemand weet het,maar inmiddels hebben VVD en PvdA het met elkaar aan de stok over de vermeende terugkeer van de wolf. De VVD is er niet blij mee dat het dier vermoedelijk is teruggekeerd. De PvdA wil de wolf juist een kans geven om te overleven.

De liberalen willen nu eerst een onderzoek naar de gevolgen van de wolf voor de volksgezondheid en de verkeersveiligheid. Volgens Tweede Kamerlid Johan Houwers moet in kaart worden gebracht waar de wolf vandaan komt en hoe groot de kans is dat er meer zijn in ons land
Coalitiepartner PvdA wijst dat onderzoek niet af, maar vindt de komst van de wolf positief.

Mijn God denk ik dan. Dit zijn onze volksvertegenwoordigers. De ene club maakt zich druk om elke vierkante opgeharkte volkstuin die natuur genoemd wordt er waar dan allerhande gedierte op zou moeten leven. De andere club pakt bij het zien van een dier in bontmanntel gelijk het jachtgeweer om de rover onschadelijk te maken, om overlast en gevaren voor de volksgezondheid en het verkeer te voorkomen.
Terwijl het Amazonegebied zijn oerwouden verliest, het Great Barriere Reef afsterft en de barre poolgebieden hun maagdelijkheid aan het verliezen zijn maken we in dit pokkelandje ons serieus druk om een incidentje in de natuur. Een eenzame wolf is voor wolvenkenners al een signaal dat er met het dier iets niet klopte, waar is zijn roedel gebleven.

De VVD vindt nu dat overwogen moet worden om eventuele andere wolven die in Nederland vertoeven afgeschoten moeten worden. Dan moeten er wel wat regels bijgesteld worden, want de wolf is nu een beschermde diersoort die niet mag worden afgeschoten. De PvdA hoopt van harte dat het zover niet komt.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Wie is er bang voor de boze wolf?

 1. Frank Kuijpers schreef:

  Er is overigens in Nederland nu circa 4 keer meer bos dan op het moment dat de wolf rond 1850 uitstierf

  • Karel Martinet schreef:

   En er zijn ook ongeveer 4 keer zoveel mensen in Nederland als toen de laatste wolf uitstierf. Dat gaat geheid een keer botsen.

   • Frank Kuijpers schreef:

    Een wolf is mensenschuw en eet vossen reeën en wilde zwijnen. We moeten ze net nog leren houtduiven en ganzen te eten.

Reacties zijn gesloten.