Vakantieleed at Marina Beach

P1080577Ah vakantieleed, prachtig. De Hermandad die in actie moet komen om een veldslag op een recreatiepark te voorkomen. Mensen die door het lint gaan, omdat ze uren moeten wachten in en bij een snikhete receptie om in te checken. Weer anderen die evenveel uren moeten wachten en te horen krijgen van onervaren receptionistes dat er sprake is van overboekingen. Boze lieden die uiterst gefrustreerd huiswaarts keren en en passant levensgevaarlijk situaties creëren op weg naar Braboland en verder. De bekeuringen volgen nog wel. Vakantieleed. De Oostappengroep mag opstappen! Geweeklaag op Zoover en de temperatuur blijft vooralsnog oplopen.

Goh, wat was de Terneuzense TOP-wethouder Pim Broekhuijsen blij toen begin dit jaar de Brabantse vakantieparkketen zich meldde om de failliete boedel van de Braakman over te nemen. De wethouder was zo blij dat de Ooststappengroep vrij baan kreeg om met het oude park te doen wat het beliefde. Het verhaal is bekend, de nieuwe eigenaar rooide, ploegde en zette de parkexploitatie volledig naar eigen hand, met negatieve gevolgen voor eigenaren van recreatiewoningen op het Braakmaneiland, voor oude huurders met vaste standplaatsen en meer.
Een golf aan blauwe, gele en witte vakantiechalets (de facto caravans op pootjes) overspoelde het terrein. Het voormalige overloopterrein liep vol met comfortchalets. De Polen komen! schreeuwde Zeeuws-Vlaanderen.
En of dat nog niet genoeg was werkte wegwerkers pal naast het vakantiepark voort aan de verbreding van de N61, inclusief het nodige heiwerk/

De gemeente had nadrukkelijk voorwaarden moeten stellen aan de herinrichting van het park. Niet alleen in de wijze waarop, maar ook in tijd. De Ooststappengroep had het park niet volledig beschikbaar moeten stellen voor vakantievierend publiek. Het park is er gewoonweg niet klaar voor en dat is nu gebleken ook. Wie de recensies op Zoover en andere podia bekijkt ziet dat best wat mensen een fijne tijd hebben gehad op Marina Beach (voorheen De Braakman), maar het gaat dan vooral om mensen die in mei en juni daar neerstreken. In juli verandert de toon van de reviews in agressief negatief. Iets wat ook vorig jaar gebeurde bij Roompot Residence Cadzand (Cavelot). Dit soort zaken zijn slecht voor het imago van Zeeuws-Vlaanderen als vakantiestreek. Dat zouden dit soort bedrijven toch moeten beseffen. Maar ja, ook die hebben het niet zo makkelijk en dat is niet alleen aan de crisis te weten. Een overcapaciteit aan huisjes, chalets en meer van zulks doet zich snel gevoelen. Het gevolg is dat – zelfs nu in het hoogseizoen – heel wat accommodaties op de markt worden gedumpt tegen relatief lage prijzen. Wie het uit bulk wil halen, vergeet zaken als service en klantvriendelijkheid. Jammer, maar helaas.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

7 reacties op Vakantieleed at Marina Beach

 1. Ron schreef:

  Tevreden klanten op Zoover zijn vooral mensen met een caravan of vouwwagen die een mooi plaatsje aan het water hebben gekregen.

 2. Carien Bolijn schreef:

  hier kon je op wachten. De Oost5appengroep staat bekend om dit soort praktijken en gemeente Terneuzen had beter moeten weten . Het vboldoet niet aan de landelijke normen waarbij een stacaravan (dat noemen ze tegenwoordig chalet) een minimale oppervlakte van 150 m2 heeft en een brandafstand tussen de caravans van tenminste 3 meter. Nou daar klopt geen hout van daar….. en wie controleert? de huisjes eigenarenb en ook stacaravaneigenaren die er al stonden zijn daar ernstig de dupe van.

 3. guus langeraert schreef:

  Als je : http://bit.ly/1bbF5SI leest, dan is mijn conclusie dat ik in mijn laatste ingezonden – en geplaatste – lezersbrief vergeten ben om MARINA BEACH
  te noemen.
  De tekst van die brief /dit briefje luidde : ” Rupsje Nooitgenoeg
  De Sandtplaet, de NapoelonHoeve, de Pannenschuur, de Boshoeve en Hof ter Willegen….. Rupsje Nooitgenoeg knaagt, op zoek naar nog meer Groot Geld, aan het West-Zeeuws-Vlaamse landschap. “

  • van Gremberghe schreef:

   U gooit weer alles op een grote bederfelijke hoop. Aan geld verdienen hoeft geen kwalijke geur te hangen, de manier waarop is bepalend. De klant, de gast moet koning zijn. Zeker ook in Zeeuws-Vlaanderen en dat kan best. Over Landal vakantiepark Nieuwvliet, ook nieuw, hoor je amper iets negatiefs. Persoonlijk vind ik het er ook nog aardig uitzien ook…

   • Stan de Bakker schreef:

    Beste Conny, ook hier bevestigen jammer genoeg uitzonderingen zoals jij die noemt de regel. En die ken je. Geld. Money. Pegels. Lood. Kluiten. enz.enz.

  • Tom schreef:

   Guus, als ik ook iets te klagen heb, mag ik dan jou inschakelen? Wil jij dan ook voor mij de media wat bestoken?

   Blijkbaar was wethouder Pim overigens niet de enige die dit niet had zien aankomen:
   https://www.gremberghe.nl/2013/02/de-braakman-heet-dus-nu-marina-beach/

   • van Gremberghe schreef:

    Tom, even voor de goede orde; ik was blij dat na het faillissement zich snel een koper aandiende die het park wilde overnemen en er wilde investeren. Dat heb ik gemeld. Was ik wethouder Pim geweest had ik toch graag meer willen vernemen over de plannen van de ondernemer en de voorwaarden waaronder hij die dacht te gaan implementeren, dat is niet gebeurd en daardoor ontstonden er in aanvang problemen. Overigens niet voor het eerst, want toen de familie Van den Bosch destijds de Braakman van de gemeente overnam speelde er een soortgelijk verhaal met de woningeigenaren in het gebied en rond hun rechtspositie. Daar had Terneuzen dus geen lering uitgetrokken. Wat de Ooststappengroep nu liet zien was niet bijzonder fraai, slecht gastheerschap. Ik hoop dat het daarbij blijft, bij dit incident, hoewel het wellicht beter was geweest als Marina Beach een wat kleinschaligere start had gemaakt. Eerst de boel op orde brengen, alvorens de massa zien te vangen.

Reacties zijn gesloten.