Even omzien, juli bekeken

IMG_3975Kijk aan, augustus is gearriveerd. Juli weer vertrokken. Het gaat snel met de tijd. Dagen verworden tot weken en zo is er weer een maand voorbij. De rem kan er niet, nooit op. Ach ja, het mooie weer van de laatste weken maakt veel goed. Zomer in optima forma. Lekker weer wordt warm weer. En dan pakken zich donkere wolken bijeen boven de lage gewesten, het rommelt en het knalt wat, met bakken komt het hemelwater naar benee en de cyclus van lekker naar warm begint opnieuw. Laat maar doen, denk ik dan. Juli 2013 was voor Gremberghe’s Blog een redelijke maand als het de bezoekers betreft. Met dik 6500 passanten mag schrijver dezes niet klagen. Zeker niet in vakantietijd.

Het beste gelezen artikel betrof het vakantieleed op voorheen De Braakman, nu Marina Beacht van de Ooststappen Groep, op de voet gevolgd door de twee afleveringen over onrust aan de West-Zeeuws-Vlaamse kust ten gevolge van weer wat Roompotplannen. De  verhalen over de voormalige pornobons en bankier Gerard Cok en aanverwante gasten – in Over lijken in tuinen en kasten – blijven lezeres meer dan gemiddeld interesseren. Goed gelezen waren verder het Ontwaken van Ben de Reu, over de digitalisering van Zeeland en de bijdrage Schandpaal op de Boulevard, over de Vlissinger bonnetjesaffaire (zie nieuwe header).

Die laatste integriteitskwestie, want dat is het, nadert stilaan zijn ontknoping. Ben benieuwd of er koppen gaan rollen of alles met een sisser afloopt. Kan in Vlissingen alle kanten uitgaan. Ook Terneuzen blijft – na het opsplijten van de coalitie in juni – zijn affairtjes hebben. De bibliotheekkkwestie bijvoorbeeld. En in Hulst vangt een nieuw politiek jaar aan, waarbij burgemeester Mulder beginnen mag met een integriteitsdiscussie die die zelf voor de zomer aanhangig maakte.

En in de rest van Zeeland. Daar wordt een goede wijnoogst verwacht. Vallen er nog steeds slachtoffers door de mazelen en constateert Vader Staat, dat desondanks de epidemie de rangen der bevindelijk gereformeerden in Zeeland aanzwellen. Is in Friesland de vergeldende God vertrokken uit Jorwerd, in Zeeland waart het Opperwezen nadrukkelijk rond dan ooit tevoren. Een fijne augustusmaand voor allen…

 

 

 

 

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.