Terneuzen zet sein op groen voor project Kennedy-West

foto - versie 2Projectontwikkelaar Lafoma en bouwbedrijf Van der Poel in Terneuzen kunnen verder met de ontwikkeling van hun plannen voor een nieuw grootschalig winkel-en wooncentrum aan de Kennedylaan-West in Terneuzen. De gemeenteraad van Terneuzen sprak zich gisteren in vergrote meerderheid positief uit over het beslisdocument dat het dagelijks bestuur van Terneuzen had laten opstellen en waarin het college B en W zegt voldoende vertrouwen te hebben in de ontwikkelingspotentie van het project dat zo’n 30 tot 40 miljoen euro gaat kosten en dat voorziet in ruim 22.000 vierkante meter ruimte voor winkels met een oppervlak tussen de 700 en 1500 vierkante meter en 42 koop- of huurappartementen met uitzicht op de jachthaven,alsmede parkeerruimte voor 400 auto’s. Alleen D66 en SP stemden tegen.

ChristenUnie, CDA en D66 hadden wensen en bedenkingen bij het beslisdocument gevoegd, omdat zij van mening waren dat een heleboel -belangrijke details – door de marktpartijen niet of nog niet in hun plannen waren meegenomen. Het ging dan vooral over de positie van de binnenvaart aan de Schipperskade, de situatie bij en rond het prorailstation, verkeerstechnische vragen en opmerkingen en borgstellingen voor het overeindhouden van het kernwinkelapparaat, Noordstraat en omgeving. CDA wenste bovendien geen horeca in het nieuwe centrum met avondopenstelling en meende dat verder geen leisurezaken in Kennedy-West mogen komen, die horen thuis in de Koegorspolder. D’66’er Charles ten Hengel ging echter in zijn wensen en bedenkingenverhaal veel en veel verder dan de andere fracties. Hij liet in zijn verhaal gaan spaander heel van de basis waarop het Kennedy-Westproject gebouwd was, een onderzoek dat – volgens Ten Hengel – niets eens bij de ontwikkelaars bekend was, bol stond van aannames en contradicties en feiten als argumentatie aanhaalde die al lang door de tijd achterhaald waren. “Ik snap niet dat deze raad zich uitspreekt over een project van deze omvang, dat bovendien door geen enkel gemeentelijk rapport of visie wordt onderbouwd. De gevolgen van dit project zullen funest zijn voor de binnenstad en omdat ik verwacht vraag ik nu hoofdelijke stemming, zodat later duidelijk is dat D66 nadrukkelijk gewaarschuwd heeft.” Alleen de SP, goed voor een raadszetel, schaarde zich achter D66.

Wethouder Frank van Hulle zei dat het college kansen ziet in dit project en dat mede om die reden het beslisdocument op tafel is gekomen. Het project is overigens daarmee nog niet gerealiseerd. De wensen en bedenkingen zullen de ontwikkelaars verder in hun planuitwerkingen opnemen gaf Van Hulle aan en Terneuzen zal een begin maken met een concept-bestemmingsplan, dat binnen afzienbare tijd zal worden voorgelegd aan de raad.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Terneuzen zet sein op groen voor project Kennedy-West

  1. PeterS schreef:

    Je zou toch denken dat het inmiddels wel bij de gemeenten is doorgekomen dat “winkels” een wat achterhaald begrip is, in deze internettijd.

    Misschien moet jullie gemeenteraad nog even snel in Spijkenisse komen kijken. We kunnen ze hier alles laten zien over wat er gebeurt als je heel veel geld pomp in een winkelcentrum, wat dan vervolgens niet vol komt, geen interessante winkels trekt en dus een fiasco eerste klas wordt.

    Oh ja, die koop- en huurwoningen die ze hier boven de winkels gebouwd hebben, die raken ze ook aan de straatstenen niet kwijt.

  2. pclijsen schreef:

    Braakland nog meer jaren laten liggen is ook een flop, dan maar beter wat proberen, de ondernemers zullen geen geld steken in iets wat ze niet zien zitten. De infra vanuit de gemeente moet vroeg of laat toch gebeuren. De rest is van de ondernemers. Of Ten Hengel gelijk krijgt of Van den Berg, ook al die rapporten zijn veredelde vormen van koffiedikkijkerij. Nooit geschoten altijd mis dus. Wel moet er een visie komen op detailhandel, meer om wat houvast te geven in de besluitvorming.

Reacties zijn gesloten.