Vrees voor reorganisatie bij Mandemakersgroep

Hoe zou het met Morres Wonen gaan?
Het is een vraag die bij me opkomt na het lezen van wat problemen bij De Mandemakers Groep (DMG) in Waalwijk. Vertegenwoordigers van FNV en CNV gaan maandag 5 november om tafel met de directie van De Mandemakers Groep in Waalwijk.
Aanleiding tot het gesprek is dat de vakbonden vermoeden dat een reorganisatie op stapel staat bij de meubeltak van DMG, die gevolgen heeft voor de werkgelegenheid, zo meldt het Brabants Dagblad.

De bonden vrezen dat er honderden banen bij de Groep, waar ook Morres deel van uitmaakt, op de tocht komen te staan, omdat de meubel-en keukengigant toch ook last begint te krijgen van de economische crisis.
Tot op heden houdt de directie van de Groep het er op dat er alleen “aanpassingen op individueel winkelniveau” te verwachten zijn, niet meer en niet minder, maar de bonden hechten daar geen geloof aan, omdat zij de hand hebben weten leggen op een eenzijdig – door het concern alleen – opgesteld sociaal plan, dat erger doet vermoeden.
In Hulst is en blijft het stil.
Of de door de bonden gevreesde reorganisatie ook de Reynaertstad bereikt is giswerk. Onlangs zei de Morres-directeur Van der Griendt in de krant nog dat het veel drukker is bij Morres dan voor het faillisement van Morres Meubelen een paar jaar terug. Het mag dan weer wat drukker zijn, de vraag is of mensen ook daadwerkelijk kopen.
Frappant is overigens wel dat de meubel-en keukengroep in Waalwijk, net als in Hulst, fors wil investeren als het bedrijf de ruimte gegund wordt ook buiten het reguliere assortiment goederen te koop mag gaan aanbieden. Gedacht moet dan worden aan bruin-, wit- en grijsgoed, alsmede kleding. De politiek in Waalwijk is daar nog niet uit, omdat vrij spel geven aan DMG de doodsteek voor het centrum van Waalwijk zou betkenen. En dat komt me dan weer bekend voor…
Maandag wordt er in Waalwijk gepraat.
Eens zien of er in het Zeeuwse ook vragen worden gesteld.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , . Bookmark de permalink.