Het is Ed die Hulst redt

Over een halfuurtje van nu gaat Ed Peerbolte, voorzitter der Hulster Ondernemersvereniging, Hulst vertellen hoe hij Hulst gaat redden. Hij doet dat tijdens de jaarvergadering van de ondernemersvereniging in Reynaertland, hoe toepasselijk, de vos verhaalt over zijn streken in zijn eigen domein.

Bon. Het verhaal zal gaan over minder geld uit de reclamebelasting, een gemeente die niet wil bijspijkeren en dat moeten de ondernemers dan maar doen. Eenmalig 50 eurootjes bovenop het reguliere tientje, dat moet kunnen. Later zien we dan wel verder. Want laat ons wel wezen. Hulst heeft ambities. De meest Bourgondische stad van Nederland wil de Vlamingen meer gaan bedienen en die ambities, ja, die kosten nu eenmaal geld.

En Peerbolte weet waarover-ie praat als hij het over ambities heeft. Daar kunnen ze in het Gelderse Ede nog over meepraten, over de ambities van de VVD’er Peerbolte. En nu woont en werkt de man in Hulst en dat zal Hulst merken ook. Als nieuwbakken voorzitter van ondernemend Hulst heeft hij zich de voorbije tijd sterk gemaakt voor woningbouw in de grenskernen ten faveure van de Belgische buren, die moeten we lokken, wist hij met stelligheid te beweren (dat de man zelf een rijtje woningen wilde bouwen op zijn eigen verwilderde erf en dat hij daarover met de gemeente in de slag ging en verloor, werd overigens nimmer door de lokale media ge-of vermeld. Waarvan akte.

Maar goed, Peerbolte wil Hulst opstoten in de vaart der volkeren.
Belgen lokken, vangen en laten uitgeven.
Dat gaan we doen door een city-manager aan te stellen.
Na de bezoekersmanager ook nog eens een citymanager (wellicht gevolgd door een parkeer-en verkeermanager, een evenementenmanager en een managermanager). Moet kunnen, Ed weet nog wel een oud-consultant (uit eigen achterban) die dat allemaal voor een schappelijk prijsje – wat alles heeft zijn prijs – zou kunnen doen.

Bezoekers lokken, als ze willen komen.
Hulst kan er alleen maar beter van worden. De ondernemers, die er nog zijn.
De gemeente, als die dat nog wilt, de bevolking, die er natuurlijk op zit te wachten.
Het is Ed die Hulst redt.
Let maar ’s op.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Het is Ed die Hulst redt

  1. Reggie Picavet schreef:

    Het is niet Ed die Hulst redt. Ed geeft de Hulster ondernemers tools om zichzelf te kunnen redden. Ed heeft idd ambities voor de OVHV en geen mens is zonder fouten, maar jammer dat een dergelijke ambitie op dergelijke wijze wordt beoordeeld. Soit, hoge bomen vangen nu eenmaal wat meer wind en zeker niet alle plannen zullen kunnen worden gerealiseerd, zo is het economische klimaat heden ten dage nu eenmaal. Maar wie niet waagt, die zeker niet wint.

  2. Peter Govaert schreef:

    Heeft die Ed Peerbolte de afgelopen jaren als iets betekend voor Hulst, en dat op een positieve manier?

Reacties zijn gesloten.