Brengt Sint Terneuzen dat grootse geschenk?

Volgende week als Sinterklaas komt, komt de Terneuzense wethouder van Stagnatie, Frank van Hulle, voor de dag met een groots geschenk aan de gemeenschap Terneuzen.
Het invullingsplan voor het projectgebied Kennedylaan-West. HET PLAN, waar Terneuzen al een decennium op wacht. HET plan van De Hoop, Lafoma en mogelijk wat meelifters dat de lokale economie een boost zal geven waar menigeen van zal staan te schrikken.
Een plan dat voorziet in vele duizenden meters extra winkelruimte die gevuld zullen worden door top-end detailhandelzaken, die allemaal van ongeduld staan te trappelen om in Terneuzen nering te mogen bedrijven.


Vorige maand gaf Van Hulle de groep De Hoop nog een extra maand om de losse eindjes in en aan het plan aan elkaar te binden. Dat moest in een maand lukken, maar daarna, op 5 december, zo hield de krachtdadige bestuurder de raad voor, zou de groep het plan moeten presenteren.
Vol verwachting klopt ons hart en dat van alle Terneuzenaren.
Na jaren van loze beloften nu eindelijk iets in de schoen.
Zou het er dan echt van komen?
Jaja, verzekerde de TOP-wethouder, het komt, het komt….die goede lieve Sint.

De stede Terneuzen zal best een beetje gelukkig zijn als er daadwerkelijk op de proppen wordt gekomen met een degelijk plan. Zeker, temeer daar het noodlijdende Terneuzen dan wellicht wat geld terug kan vangen via de verkoop van het terrein van de oude gemeenteremise dat in het plangebied ligt. Schatkistbewaarder Co van Schaik zal er zeker niet rouwig om zijn als er nog wat metertjes gemeentelijk domein verpatst kan worden aan de groep, want elke eurocent telt in Zeelands enige robuuste gemeente.

Maar ja, het kan ook makkelijk zo zijn dat wethouder Van Hulle zich op 5 december weer gedraagt als een vreemdeling die verdwaald is en weermaals zal zeggen dat de groep nog wat meer tijd nodig heeft om het PLAN der plannen te vervolmaken en dat hij daarom -tenlangenleste – besloten heeft om de groep nog enkele maanden respijt te gunnen.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Brengt Sint Terneuzen dat grootse geschenk?

  1. Onil de Oude schreef:

    Is dat plan nu al gepresenteerd?

Reacties zijn gesloten.