Hosternokkenogantoeoemoemenoemeezeelandverder

En terwijl het internetbankieren een enorme vlucht heeft genomen, internetshoppen jaarlijks met 15 procent groeit, de grootst groeiende groep Facebookgebruikers niet jongeren, maar 60-plussers zijn, met e-healthtoepassingen miljarden aan zorgkosten te besparen zijn, onderwijs niet meer zonder digitale programma’s kan en film-en geluidsdragers zowat allemaal gedigitaliseerd zijn zijn er in Zeeland nog steeds gemeentebestuurders die vinden dat de digitale snelweg eigenlijk maar niks is, althans niets met gemeentelijke beleid, denken en visieontwikkeling van doen heeft.

Nee, terwijl de halve wereld rondloopt met een mobieltje dat veul en veul meer kan dan alleen maar telefoneren, VOIP-telefonie een groei kent van hier tot ginder en live-streamen van beelden gewoongoed wordt zijn er in Zeeland nog steeds bestuurders die breedbandontwikkelingen wegwuiven net als lieden die in de jaren twintig van de vorige eeuw de telefoon maar niks vonden of waterleiding een bedreiging voor de streek. Ja, ze zijn er in Zeeland.
Mensen met naam en reputatie, die bestuurzetels bezetten in raden en college’s, en die niet door hebben dat een goede digitale infrastructuur infrastructuur is, net als wegen, spoorwegen, elektriciteitskabels, pijp en waterleidingen.
Ik hoorde het in het provinciehuis van een onderzoeker en dacht…Hosternokkenogantoeoemoemenoemeezeelandverder……

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Hosternokkenogantoeoemoemenoemeezeelandverder

  1. Stan de Bakker schreef:

    Alleen de kop al van dit artikel geeft treffend aan hoe amateuristisch het bestuur van Zeeland georganiseerd is.

  2. Tom Willaert schreef:

    Wederom wordt de armoede aangetoond die wij op bestuurlijk vlak hebben!

Reacties zijn gesloten.