Passed as ships in the night….

”Dag Sint Peter, met Grem hier, kunt U mij doorverbinden met meneer Bruinooge.”
“Welke? Er lopen hier wel meer Bruinooges rond..”
“Daan Bruinooge, van de PvdA, van de provincie Zeeland, van Vlissingen.”
“Oooch, De Daan!”
“Jaja, die”
“Een momentje…”
Geroezemoes, slechte lijn…
Klikklikklik..prrrr..
“Ja, waar wilt U hem over spreken?”
“Over de WCT..”
“Moment..”


“Daan is momenteel niet in de gelegenheid om U te woord te staan. Hij is achter in de tuin van Eden aan het golfen. Hij laat evenwel weten dat de WCT er nooit meer komen zal. Dat is een gepasseerd station. Gepasseerd zoals hij zelf altijd placht te zeggen “as ships in the night”.
Als ik U dat zegt weet U wel genoeg.”

“Ja, dank U. Dag..”

En gedeputeerde Heijning van Zeeland ontving – na vorig jaar te zijn bevraagd over de haalbaarheid van de WCT – op 23 augustus (moet je nagaan na 9 maanden) van Zeeland Seaports het volgende antwoord:

“Een Containerterminal is een must voor de groei van de havenbedrijven in onze regio in zowel logistiek als industrie. De wereldwijde groeiprognoses in elk economische scenario zijn hoog. De containermarkt voorziet lange termijn prognoses van een stabiele groei van 7 procent per jaar. Deze groei kan niet alleen in Rotterdam en Antwerpen opgevangen worden. Dat betekent dat in ieder economisch klimaat de vraag naar containeroverslagmogelijkheden bestaat. De Zeeuws/Brabantse regio heeft bovendien het potentieel import en export te combineren wat logistiek enorme voordelen oplevert.
Zeeland Seaport IS en BLIJFT voorbereidingen treffen voor de aanleg van de WCT en kleinschaligere containerisatieprojecten binnen de haven”

Mooi is dat, maar zonder een exploitant voor de WCT, en met een nieuwe Maasvlakte in de startblokken en zonder een vervolg op de ooit zo mooie plannen van Verbrugge en Sea Invest hecht ik meer waarde aan de mededeling van Daan van boven. De WCT has passed as ships in the night….

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Passed as ships in the night….

  1. Wat leuk, dat u mijn knutseltje van de WCT heeft gevonden.
    Mooi dat de WCT nu eindelijk van de baan blijkt te zijn.
    Blijkt, ja, want dit plan staat nog steeds in de ijskast!!
    Ik heb echter geleerd dat iets wat langer dan een half jaar in de ijskast staat zo verrot is dat het kan worden weggegooid!
    Uitstekende Blog overigens!

Reacties zijn gesloten.