Hoopvolle blues van Frankie

Een hoopvolle blues. Frankie Miller, de Schotse zanger met de raspende stem die in de jaren ’70 en ’80, enorme achting wist te krijgen van collega-artiesten en een kleine schare trouwe fans in Caledonia en de USofA, maar die bewondering amper wist te vertalen in hits of goedlopende albums, die kon er weg mee. Treurige deunen met zicht op een beter eind. It’s a long way home is zo’n nummer. Het kwam uit in 2006, jaren nadat hij het inzong. Frankie Miller werd in 1994 getroffen door een zware hersenbloeding. Hij lag vijf maanden in coma en het kostte hem anderhalf jaar tijd om enigszins op te knappen. Sindsdien zwijgt Frankie’s stem. Vrienden sprokkelden het geld bijeen om het album A Long Way home uit te brengen. Miller kon er zijn zorgrekeningen mee betalen en putte er hoop uit.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in ECHO ; Geluiden van toen met tekst van nu.. Bookmark de permalink.

2 reacties op Hoopvolle blues van Frankie

  1. Peter schreef:

    Gelukkig heeft Conny ook zijn goede momenten. Frankie Miller, wat een held!

Reacties zijn gesloten.