Emile Marijnissen….

Bron SPTransparant.nl

Ik vind Emile Roemer een aardige vent. Geen intellectueel, verre van dat, maar dat hoeft ook niet. Gewoon een oud-wethouder uit Boxmeer, een leerkracht die voor de klas heeft gestaan, een politieker met een achterban. Zo vanuit het niets is-ie twee jaar geleden gebombardeerd tot SP-voorman en hij bleef die aardige, goedlachse Bourgondische Brabander. Dat is nu, nu de SP regeringsverantwoordelijkheid lijkt te kunnen gaan dragen, allemaal niet zo van waarde. Emile zal Nederland met zijn politiek verder de put in helpen, Emile heeft niet genoeg bagage, verkeerde vrienden en hij spreekt zijn talen niet. Nou, wat dat laatste betreft. Ooit Rutte in Duits of Engels bezig gehoord? Kan ook poepie beter me dunkt.

Nee, Roemer is en blijft een aardige vent.
Ik ben ook niet bang voor Roemer.
Ik zou ‘m mijn portemonnaie geven om af te rekenen in ’t café.
Dat vertrouw ik ‘m best toe.
Maar ik zou niet verder willen gaan.
Nee, niet vanwege Roemer, maar wat er achter ‘m staat.
Roemer is niet de grote voorman van de SP.
Dat is nog altijd die kale uit Oss.
Jan Marijnissen.
De blaffer van het Binnenhof.
Roemer hangt bij dit heerschap aan de touwtjes
als een goedlachse marionet.
En Marijnissen, die moet ik dus niet.
Die zou ik mijn beurs niet gunnen, omdat-ie dan – geleegd in de SP-kas – dun terugkomt.

Twee jaar geleden haakte Jan Marijnissen om gezondheidsredenen af, maar niet heus, hij bleef voorzitter van de SP en nu, nu Roemer de kastanjes uit het vuur heeft gehaald en de partij om een electorale overwinning afstevent, begint zieke Jan zich als een oude Mao weer te roeren.
‘Ik had nog wel een ministerschap willen overwegen bij regeringsdeelname. Je moet nooit alles uitsluiten, maar de kans is wel heel klein, gezien mijn gezondheid.’ zegt Marijnissen vandaag in Elsevier.

Alleen die kleine kans van Jan als roerganger moet heel wat Nederlanders ongerust doen worden.

Op Nu.nl voorspelt Marijnissen glorieuze dagen voor zijn partij. Gaan de peilingen niet verder dan pakweg 35 zetels. De partijbons verwacht meer, nog meer. ‘Vijfenveertig is heel veel, maar het is reëel. Ik heb dat met peilers besproken en het potentieel is hoger dan de aantallen die we nu scoren in de peilingen,’ zegt Marijnissen.
Marijnissen is niet onder de indruk van andere partijen. ‘Van Wilders hebben we helemaal niets te duchten en bij de PvdA hoeven we alleen maar te benoemen dat we nu geconfronteerd worden met hun erfenis. Ik voorzie een mooie uitslag.’

Als ik de komende dagen Emile op de treurbuis zie, dan denk ik dat lachende hoofd even weg en zie de betweterige snauwer uit Oss. Jan de man. En dan denk ik, nee….

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Emile Marijnissen….

  1. Peter schreef:

    En toch liever een grote SP dan weeeeeeeer die Vereniging Van Duitendieven en de corrupte oude krokodillen van de PvdA. Ze staan veel dichter bij de samenleving en hadden al 15 jaar geleden door dat het de verkeerde kant uit ging in Europa en met de neoliberalen. Toen deed iedereen of ze gek waren en de media en gevestigde politiek doen dat nog steeds.

Reacties zijn gesloten.