De Flop van de Noordstraat

Vier maanden terug brak in Terneuzen even de pleuris uit nadat de CDA’er Henk Siersema een knuppel in het bestuurlijke hoenderhok had gegooid. Siersema verweet enkele collegeleden, maar vooral de TOP-wethouder Frank van Hulle gebrek aan daadkracht, aan politieke moed en meer van zulks. Die verwijten kwamen hard aan en iedereen sprak er schande van dat Siersema publiekelijk zijn grieven had gespuid. Hij had zijn kritiek binnen de coalitie moeten houden, achter gesloten deuren, buiten oog en oor van de Terneuzenaren. Daar is wellicht iets voor te zeggen, maar inmiddels zijn er weer vier maanden verstreken en is Terneuzen op generlei wijze opgestoten in de vaart der volkeren. Voor de vakantie werd het officiële startsein gegeven voor de sloop van het stadsontwikkelingsgebied Kop van de Noordstraat. Inmiddels is er gesloopt, maar wat er op de plek nu komen gaat?

Nobody knows.
Niets.
Dat is momenteel het enige zekere.
Voorlopig niets.
De gemeente heeft projectontwikkelaar Leyten een half jaar extra tijd gegund om zijn plan van de grond te tillen. Leyten heeft meer tijd nodig om al dan niet tot overeenstemming te komen met winkelbedrijven.
Dat lijkt allemaal mooi en aardig, maar tot op heden is Leyten er niet in geslaagd om nog niet een winkelbedrijf geïnteresseerd te krijgen om een nieuwe vestiging te beginnen in de Terneuzense binnenstad. Ja H&M zou interesse hebben.
Nou, interesse is een groot woord.

En dan is er nog het plan Kennedy-West.
Het oude verontreinigde De Hoop-terrein. Daar zouden De Hoop en Lafoma (Nico Boussen) ook allerhande plannen voor hebben ontwikkeld. Ook daar zou zo rond deze tijd uitsluitsel over moeten komen.
Al iets over vernomen?
Nee, niets.
Er zou interesse zijn.
Nou ja, interesse is een groot woord.

Al die interesse zouden mooi een plek krijgen in wethouder Pim Broekhuijsen nieuwe detailhandelsvisie. Over die visie al iets vernomen?
Nee, niets.
Ik verwacht ook niet dat de raad van Terneuzen die een dezer dagen krijgt voorgeschoteld en ook niet in de nabije toekomst.

En inmiddels gaan er in Terneuzen – buiten het politieke circuit – stemmen op om de Kop van de Noordstraat maar om te vormen tot iets wat in de verte lijkt op de Hulsterse Nieuwe Bierkaai, een aangeklede waterpartij in het centrum van de stad.
Daar valt wat voor te zeggen.
Het oogt mooi,
maar Terneuzen moet dan niet vergeten dat die Hulster exercitie miljoenen heeft gekost en dat stede Hulst wel de kosten heeft gemaakt, maar nog lang geen revenuen van dat mooie plan heeft binnen zien komen.
Enfin, vooralsnog heeft Hulst zijn bierkaai en blijft Terneuzen mooi zitten met de Flop -oh pardon Kop – van de Noordstraat.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

6 reacties op De Flop van de Noordstraat

 1. Wat verwacht je nou van een wethouder die door eigen coalitiegenoten onweersproken onbekwaam mag worden genoemd en waarin de voltallige raad per motie géén vertrouwen uitspreekt?
  Het enige wat ik de afgelopen 4 maanden gehoord heb zijn verhalen van Terneuzense ondernemers die met de gemeente geen steek verder komen met hun plannen.

 2. Tom schreef:

  Een stem op Michiel Groeneveld heeft dus geen zin.

  • Michiel Groeneveld schreef:

   Dat zou kloppen als er geen relatie is tussen stemmen en macht. Denk je echt dat het zo is?
   In deze raadsperiode (2010-2014) is TOP/GBK gewoon de grootste en dan kun je roepen wat je wil, maar uiteindelijk telt de macht van het getal.

 3. Tom Aarts schreef:

  Zolang persoonlijke motivaties, drijfveren en belangen de hoofdrol spelen zal nooit ‘het groter goed’ gediend worden. De tijd dat de politieke bloedgroep de richting bepaalde is zeker in Terneuzen al historie. Nee, meezwalken met de tendens van de dag heeft waarschijnlijk toch de voorkeur voor de kiezer. Die heeft dus weinig te mekkeren met dit resultaat.

Reacties zijn gesloten.