THC capital of the world: Terneuzen

Ik weet zeker dat er in Terneuzen een burgemeester te vinden is van PvdA-huize die absoluut niet gelukkig is om de opmerkingen die lijsttrekker Diederik Samsom vandaag in de media maakte met betrekking tot de legalisering van de wietteelt. Terneuzen zou die wiet best wel eens op legale wijze kunnen gaan verbouwen, er zou in Terneuzen draagvlak voor zijn, dus waarom niet?


En jawel hoor, drugs en PvdA, voilà:
De Telegraaf kopte een uur of wat later:
Diederik Samsom: Zeeland wietland

“MIDDELBURG – PvdA-fractievoorzitter Diederik Samsom pleit voor een proef met legale wietteelt in Terneuzen. Dat zei Samsom donderdagavond in het radioprogramma Zeeland Kiest.
De PvdA wil al langer wiet legaliseren en daar past volgens Samsom een proef met gecontroleerde teelt bij. Samsom hekelt het huidige softdrugsbeleid. De wietpas noemt hij een ‘onding’.
Samsom zegt dat er in Terneuzen genoeg draagvlak bestaat voor het experiment. Wat de PvdA-leider betreft zou de proef bij Terneuzen zo snel mogelijk na de Tweede Kamer-verkiezingen moeten starten.”

En daar zit je dan als burgemeester.
Heb je net die wietpas ingevoerd om het drugstoerisme wat aan banden te leggen, je moest wel, want de minister bepaalde, en noemt die Samsom het een onding.
Heb je net geconcludeerd dat na de sluiting van Checkpoint en de invoering van de wietpas alles – aan overlast – binnen de perken is gebleven, zodat je met een gerust hart het Houdgreep-project kunt opheffen (besparen we weer wat) komt zo’n goser de boel weer ’s verzieken, zondere enige kennis van zaken roepen, ja, dat is de PvdA tegenwoordig. (Waar zijn de dagen dat Leen – die van Domburg – nog wat te zeggen had).

Neenee, Terneuzen zit echt niet op het imago van nederwietstad te wachten.
Zeker nu niet.
Na eerst door rechters en OM de les te zijn gelezen in de Checkpointzaak dat de gemeente Terneuzen te laks zou zijn geweest op gebied van het softdrugsbeleid, faciliterend te zijn opgetreden en Checkpoint de ruimte hebben geboden om uit te groeien tot de wietsupermarkt van Europa, nou dan wil je nog eens door de mangel gaan.

Voor je het weet sta je op de wereldkaart als kweekcentrum voor alle denkbare softe drugsen.
De THC-capital of the world.
En voor je het weet sta je dan weer voor een rechter…
Dan moeten we niet hebben, dat kunnen we niet hebben.
Dat moet die burgemeester hebben gedacht…
Toch maar ’s even die Samsom bellen….

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op THC capital of the world: Terneuzen

  1. Tom Aarts schreef:

    Als je de lokale SP mag geloven zien die dat ook wel zitten. http://www.pzc.nl/regio/zeeland/6596104/SP-wil-dat-Terneuzen-verdient-aan-wietteelt.ece

    Dus de opmerking van Samsom (zonder Gert) is niets anders dan het aanschuren tegen een potentiele regeringspartij aan.

Reacties zijn gesloten.