Geen Roompotmodel voor AdRz

“Ja. Ik hoop een model te ontwikkelen dat in de rest van het land uitgerold kan worden.” Dat zei Henk van Koeveringe, de Roompotbaas, begin dit jaar over zijn ziekenhuiszorgplannen in Zeeland in het FD. Welnu, dat model wordt vooralsnog niet uitgerold, niet in Zeeland en voorlopig ook niet elders. Waarmee gerust gesteld kan worden dat de verrroompotterisering van de Zeeuwse ziekenhuiszorg – waar de Abva Kabo zich zorgen om maakte – niet van de grond komt.

De PZC meldde het sec op de eigen website. “Recreatieondernemer Henk van Koeveringe heeft zich teruggetrokken als financier van het nieuwe ziekenhuis in de Mortiere in Middelburg.
Via een vennootschap zou hij ongeveer éénderde van de daarvoor benodigde 45 miljoen euro investeren. De samenwerking is gestrand, omdat Van Koeveringe het niet met het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis een kon worden over de voorwaarden om zijn beleggers te beschermen. De Middelburgse wethouder Albert de Vries reageert verbaasd op het afketsen van de samenwerking. Woordvoerder Dick Bosscher van het ADRZ laat weten dat de breuk geen gevolgen heeft voor de nieuwbouw, omdat de financiële positie rooskleurig genoeg is om geld aan te trekken via banken en pensioenfondsen.”

Van Koeveringe kon zijn geen voorwaarden rondbreien met het ziekenhuisbestuur om zijn beleggers te beschermen. Wat moet je daar nu van denken. Kon er niet genoeg rendement op investeringen worden behaald. Iets waar de zakenman in februari absoluut niet aan twijfelde. Wilde hij teveel, was hij te veel eisend?
Wie het weet mag het zeggen.

Dat dan de ziekenhuiswoordvoerder -wie, ja die, de oud-adjunct hoofdredacteur van de PZC – zegt dat door het afhaken van Van Koeveringe de nieuwbouw niet in de problemen komt vind ik ook iets dat vragen oproept. Waarom dan in zee willen gaan met Van Koeveringe? Dat had toch wel financiële redenen me dunkt. Dat had toch wel voordeliger uit kunnen pakken dan wat nu gedaan moet worden, in de slag met banken en beleggingsfondsen.
Maar alla, de zorgbonden kunnen weer een beetje gerust zijn.
Even.
Denk ik.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.