Vissen in de Abdij

In het Zeeuws Jaar van het Water wil de provincie Zeeuwen en bezoekers kennis laten maken met water in al haar facetten. 2012 wordt het jaar waarin zij laat zien dat water: Werk en dus geld oplevert, Energie kan leveren, Leuk en interessant is, Veilig is, Lekkere producten voortbrengt en Opleidingen, kennis en deskundigheid oplevert. Mooi denk ik dan. Bewijs het allemaal maar ‘s.
Binnen het Jaar verbindt de provincie economie (onderwijs, bedrijvigheid, wetenschap), cultuur, culinair en recreatie met elkaar onder de paraplu van het Zeeuws Jaar van het Water. Dit doet zij vooral door bestaande activiteiten en evenementen in 2012 te voorzien van een wateraccent. Mooi he.


Het belooft allemaal wat voor dit jaar.
Of het allemaal veel zoden aan de dijk zet weet ik niet.
Het Zeeuwse jaar van de Fiets, het vorige, is eigenlijk aan mij voorbijgegaan.
Als Zeeuw heb ik geen kilometer verder gefietst en ja
of Tour en Giro ons Zeeuwen wat hebben opgeleverd weet ik nog steeds niet.
Ja mooie beelden op tv, maar wat moet ik ermee.
Nu dus het Jaar van het Water,
spitterspetterspater…
Het begin was niettemin aardig surrealistisch,
ik zag vissen zwemmen in de lucht…
en ik dacht: “Hoezo als het water zijn wij?!”

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken. Bookmark de permalink.

3 reacties op Vissen in de Abdij

 1. guus langeraert schreef:

  Ik mis in jouw opsommende eerste alinea : zout water binnen laten in vruchtbare polders !!!

  • van Gremberghe schreef:

   Dat is nodig om vis aan land te kunnen kweken en dat weet jij best….

  • Jan Albregtse schreef:

   Zoutwater binnen laten is niet alleen nodig voor viskweek op het land maar ook om het leven terug te brengen in de zee…. er is nou eenmaal een vrije uitwisseling nodig tussen zoetwater (binnenland) en het zoutwater (de Zee)… eventueel gereguleerd…. i.v.m. de veiligheid. Gelukkig heeft men nu door dat zoutwater ook grote hoeveelheden voedsel kan voorbrengen als men het op de juiste manier beheerd….

Reacties zijn gesloten.