De gecensureerde Hulster mix geremixt

Het voorbije weekeind verdwenen de bijdragen “Ter eer en glorie van de stede Hulst” en “Hulst na de middenstanderscoup” even uit deze annalen, omdat enkele bestuursleden van de Ondernemersvereniging Hulst en de stichting Bezoekersmanagement Hulst er aanstoot aan hadden genomen. De nieuwe voorzitter van de ondernemersclub, VVD’er Ed Peerbolte, typeerde de bijdragen als “Een
onbegrijpelijke mix van vermeende feiten die leidt tot zogenaamde conclusies die gekoppeld worden aan ook al weer vermeende belangenverstrengeling.” Ik meende dat op basis van die zogenaamde onbegrijpelijke mix geen vergadering kon worden belegd en heb dan ook het bestuur een alternatieve agenda aangereikt. Of ze die nagevolgd hebben, dan weet ik niet, het is de verenigings goed recht om die te negeren. Naar ik aanneem, om de letterlijke woorden van Peerbolte maar te gebruiken, zal het “bestuur niet de oren laten hangen naar Conny, want dan pas heeft hij invloed. En die mogelijke invloed lijkt me funest voor de toekomst van de
OVHV.”

Schrijver dezes hoeft helemaal geen invloed over of binnen de vereniging, maar hoopt wel dat deze club beseft dat ze handelt met publieke middelen. En met een behoorlijke budget ook. Geld dat op verantwoorde wijze wordt gebruikt om de stede Hulst te vermarkten, om de lokale economie te stimuleren. Gelet op wat er zich de voorbije maanden heeft afgespeeld vraag ik mij – en velen met mij zo blijkt uit de respons om mijn schrijfsels – in gewisse af of het begrip verantwoord nog van toepassing is.
Dat ik het dan toch over verantwoorden heb; tot op heden is de stichting Bezoekersmanagement nog niet in staat gebleken de jaarstukken van de voorbije jaren te overleggen aan de controlerende instanties, cq de Hulster raad.
Voor alle lezers die eerdergenoemde bijdragen nog niet hebben gelezen, ze zijn weer beschikbaar.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

5 reacties op De gecensureerde Hulster mix geremixt

 1. John Schalkens schreef:

  Mijn gedachte is dat VVD-Hulst in jouw ogen niets goed kan doen, vooral Ed Peerbolte niet. Ik ben zelf een (kritisch) VVD-lid, en zoals ik Ed ken heeft hij het allerbeste voor met gemeente Hulst én binnenstad. Mijns inziens is Peerbolte zeer deskundig en gedreven en verdient een eerlijke kans. Ik heb Boussen en van der Griendt nog nooit op een VVD-vergadering gezien, dus wss geen VVD-leden… Volgens mij is het algemeen bekend dat al jaren met veel van de Hulsterse binnenstad ondernemers niets te beginnen is. En kom niet aan hun portemonnee! Ze zijn nog steeds van mening dat de “Belgen” toch wel komen. Helaas is de werkelijkheid anders. In het belang van Hulst moeten alle neuzen één kant op…. óók jouw neus Conny 😉 …. #anderetijden #spijkersmetkoppenslaan

 2. van Gremberghe schreef:

  Beste lezer,
  Het is overal wat. Die woorden kent u wel en mijn moeder riep dat ook altijd tegen me waneer er weer bijna ruzie in het gezin uitbrak. Maar ik wil het hier toch eens hebben over het feit dat het opvallend is dat in Hulst bestuurders met elkaar over de straat rollen. Neem nu HVV24 waar de pleuris uitbrak over een nieuw bestuur. Als je jezelf belangrijker vindt dan het team gaat het finaal mis. Ik bedoel er niks mee, maar je moet er maar eens over nadenken. Hoge bomen vangen veel wind. Goh, ik ben goed bezig. Maar bij HVV24 is dat ook zo. Het lijkt Ajax wel waar alles lekt. Zo ook bij HVV’24. Zo kreeg ik wel eens een gesprek uit de kleedkamers toegespeeld waarin duidelijk werd dat heel wat spelers het niet meer zagen zitten in hun Belgische trainer. Maar iedereen ontkende het;Toch hoorde ik ergens in een friettent dat het met de communicatieve en sociale eigenschappen van de trainer niet zo goed gesteld is. Ik durfde overigens niet te vragen wat die man daarmee bedoelde. Terug naar de bestuursperikelen binnen HVV24. Het moet toch kunnen dat een club als HVV24 een degelijk bestuur kan voorleggen. Nou ja; ze zijn er mee bezig. Houd vooral vol! Het komt wel goed. Waar ik minder goed hoogte van kan krijgen is het gekrakeel tussen bestuurders van de ondernemersvereniging in Hulst (ja, ik weet het, zo heet het eigenlijk niet). Willaert verdween en tegelijkertijd verdween ook de secretaresse en zelfs andere functies gingen in rook op. Als journalist ga je dan direct iets denken, maar in dit geval gaat dat niet op. Wat wel tot nadenken stemt, is waarom Willaert is opgestapt. Hij wilde de heilige huisjes van Hulst voor altijd verbannen. En ja, in Hulst lopen meerdere burgemeesters rond dan alleen maar Jantje Mulder en dan word je buiten gewerkt. Ik heb me er bijvoorbeeld altijd over verbaasd hoe het mogelijk is om in Hulst twee magazines op de mat te laten glijden die betaald moeten worden door de ondernemers zelf. Op de begroting vind ik er nooit niets van terug. Vreemd toch? Voor wie wordt dat magazine dan samengesteld? Ja, ik lees bedragen die er niet om liegen die naar de Streekkrant en andere media gaan ter promotie van Hulst. Ik als uitgever zou een magazine laten verschijnen waar ook de ondernemers nog wat van terug zien. En dat kan makkelijk als je met vrijwilligers werkt of met de juiste uitgever. Nou ze mogen me altijd bellen. En ik heb begrepen dat de nieuwe voorzitter ook in de richting van Belgie denkt. Dus wat dat betreft vinden we elkaar zeer snel. Oh ja, over bestuursperikelen gesproken. Het wielercomité van Hulst zit zonder penningmeester. Die heeft de kas ingeleverd, omdat er een stukje in HulstVizier stond waarin melding werd gemaakt dat de traditionele kermiskoers misschien niet meer verreden wordt, omdat er een tekort aan vrijwilligers is en omdat er weinig medewerking komt vanuit de gemeente. Tevens meldde de krant dat de horeca van Hulst wel eens wat meer in de beurs mocht tasten dan de gebruikelijke 23 (?) euro. En daar wordt dan nog een affiche van gedrukt. Dus eindconclusie: het is allemaal niet zo erg in Hulst want het is overal wat!!!
  Eddy de Schrijver

 3. Stan de Bakker schreef:

  Wat mij in al die jaren dat ik het ook een beetje volg opvalt is, dat er in Hulst vooral bestuurlijk en bij de middenstand (kleine ondernemers) zoveel kinnesinne is. Het doet mij denken aan een ontsnapping in een Tour de France etappe. Er rijden een paar renners weg, en een hele tijd gaat de samenwerking prima, tot de meet in zicht komt. Dan beginnen er een paar te linkeballen, omdat ze de hoofdprijs willen. Als ze eendrachtig verder waren gegaan met samenwerken, hadden ze ongetwijfeld de meet gehaald en 1, 2 en 3 geworden, maar nee: de jalouzie he? Zo is het ook in Hulst. Het gaat goed tot er een paar denken de hoofdpot niet te kunnen halen, en hun inspanningen een ander ten goede zullen komen. Gevolg: een hoop gekrakeel met als uitkomst dat er bijna niemand bij wint. Sterker nog: nu dreigen er heel veel verliezers te komen met als winnaar, net als in een koers, een grote. Ga lekker zo verder, Hulst. Doe nog maar een onderzoekje. Het tigste. Leidt zo lekker af, weet je…..

  • KIEKEBOE schreef:

   Volledig mee eens! Doe nog maar eens een onderzoekje van €50.000 en wie voeren die onderzoeken eigenlijk uit? Oh ja de vriend van de vriend van ….iemand die op de een of ander manier aan het dagelijks bestuur van de gemeente verwant is. KASSA!!! maar dit keer voor degenen die de opdrachten van de onderzoekjes mogen uitvoeren. Wat er mis is in Hulst? Tegen geen enkele betaling kon ik het al drie jaar geleden opnoemen.

 4. De Hulstenaar schreef:

  Naar mijn bescheiden mening zijn uw stukken, die op dit dossier van toepassing zijn, helaas, een correcte weergave van de werkelijkheid of ze komen akelig dichtbij. Een kleine toevoeging op bovenstaande. OVHV handelt slechts op papier met publieke middelen. Deze middelen zijn namelijk de inkomsten uit de reclamebelasting die (wederom helaas) in de pot ‘algemene middelen’ terecht komen en o.a. het bezoekersmanagement financieren. Het bestuur van OVHV heeft de morele plicht om deze pot volledig ten goede te laten komen aan de ondernemers die er een bijdrage aan (moeten) leveren en Peerbolte moet hier op toezien. Laten we hopen dat hij de ballen heeft om de streken van de sluwe vossen uit het OVHV nest een halt toe te roepen. Niet voor ons, de burgers, maar voor de hardwerkende zelfstandige ondernemers die in deze moeilijke economische tijden alle zeilen moeten bijzetten om het hoofd boven water te houden.

Reacties zijn gesloten.