Raar, dat Zalcogedoe 2

Eerder deze week schreef ik met enige verbazing over de pogingen van overheden om de Zalcomensen zo snel mogelijk aan een baan te helpen. Ik vond het vreemd dat er plotsklpas miljoenen gevonden werden voor arbeidsbemiddeling en mobiliteitscentra, terwijl in Zeeland 6000 andere werklozen veroordeeld zijn tot een internetspeurtocht op eigen kracht, omdat van het UWV weinig meer onverblijft. Ik vond dat raar.
Maar het kan nog gekker.

Ik heb begrepen dat de provincie Zeeland nu dat hele gedoe rond die Zalco-mensen tot een soort van Zeeuwse Serious Request heeft uitgeroepen en dat de provincie gaat een speciaal bankrekeningnummer gaat openstellen voor steun aan het Zalco personeel.
Inwoners van Zeeland en het bedrijfsleven worden vervolgens opgeroepen geld te storten. Het is de bedoeling met het geld dat op de rekening binnenkomt de ex-werknemers van de failliete aluminiumsmelter zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen. Daar komt bij dat met elke euro die op dit rekeningnummer gestort wordt, ook weer 65 cent Europese subsidie voor hetzelfde doel verworven kan worden.
En wie het meest stort zal uiteindelijk wel kans maken op een bijzonder prijs, in de trant van een lintje en de eretitel Zalcoredder. Wat ik een paar dagen geleden alleen nog maar – vanwege de rechtsongelijkheid onder werklozen – raar vond, is nu buitengewoon raar geworden. En het gekke is, je hoort er niemand over.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , . Bookmark de permalink.