Recht op vervolging

Hier achter ons. In en bij de gracht die de wijk moet ontwateren, wonen twee ganzen. Zo’n grauwe en een wit exemplaar. Leuke jongens, ze gakken hele dagen, schijten de boel onder, pesten de eenden en doen verder niets met hun leven. Vervolgens worden ze ook nog eens zeven keer daags gevoerd door bejaarden en kinderen, die werkelijk denken dat die opgeblazen denkbedvullingen honger hebben. Niets is natuurlijk minder waar, die beesten leven een luizenleventje. In plaats van door te vliegen naar Afrika of terug naar Finalnd blijven ze mooi het hele jaar bij het grachtje.
Alla, maar daar draait het niet om.


Het gaat om dat voeren.
Het kan dus gebeuren dat een kind van negen met een zak oud brood afkomt zetten en die broodresten op de grond uitstrooit.
Dat mag niet, dat staat gelijk aan het storten van gft-afval.
Het is weliswaar organisch afval en zal tzt verdwijnen, maar storten dat mag niet.
Daar worden in Hulst ook bekeuringen voor uitgedeeld.
En terecht natuurlijk, want laat ons wel wezen zo’n kind van negen weet natuurlijk gewoon ook dat de gemeentelijke plantsoenendienst alle moeite betracht om de hoekjes groen in Hulst ook daadwerkelijk groen te houden en ja, elk kind weet ook dat afval niet gestort mag worden, waar dan ook. Daar heb je kliko’s voor.
Kinderen die storten worden in Hulst op de bon geslingerd en vervolgd.
Zo doen we dat in het rayon van de grote crimefighter Valente.
Vervolgen dat tuig.
Vreemd genoeg denken ze – rechters dan – in Brabant daar heel anders over.
Ik las het in Daglad BN/De Voice…
“DEN BOSCH – Een 14-jarig meisje uit Hulst dat een halve zak popcorn op de Zoutestraat in haar woonplaats had leeggegooid, wordt alsnog buiten vervolging gesteld.Dat heeft een college van drie rechters van het gerechtshof in Den Bosch in hoger beroep beslist. Eerder kreeg het Zeeuwse meisje van de officier van justitie in Middelburg een schikkingsvoorstel van 90 euro. Toen de vader van het kind de officier erop wees dat zij slechts drie euro zakgeld per week krijgt, sleepte de officier haar voor de rechter. De kinderrechter veroordeelde haar ook. Het Hof is het daar niet mee eens. “Deze wijze van vervolgen is zo onredelijk, dat het Openbaar Ministerie het recht op vervolging heeft verspeeld.”
De laatste regel van de gerechtelijke uitspraak spreekt me zeer aan.
Onthoudt ‘m lezers.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.