Zeg ken jij de lobbyman?

De Zeeuwse gedeputeerde George van Heukelom was een week of wat terug vol lof over het werk van de Zeeuwse lobbyist in Den Haag, de voormalige Terneuzense en Middelburgse ambtenaar Henk de Vlaming. Van Heukelom noemde De Vlamings benoeming “een gouden greep”. Wat onze man in Den Haag in een jaar voor elkaar heeft gekregen meldde de provinciebestuurder echter niet. Ofdat te bekenen heeft dat er niets in concreto te melden is geweest de voorbije 13 maanden weet ik niet. Wel nam ik met enige verbazing kennis van De Vlamings korte evaluatie. Die kwam mij bekend voor.
Oordeel zelf:
“Zeg ken jij de lobbyman,
de lobbyman,
de lobbyman.

Zeg ken jij de lobbyman,
die woont in Scheveningen

Ja ik ken de lobbyman,
de lobbyman,
de lobbyman

Ja ik ken de lobbyman,
die woont in Scheveningen

Samen kennen we de lobbyman,
de lobbyman,
de lobbyman

Samen kennen we de lobbyman,
die woont in Scheveningen.”
Ik begrijp nu wel waarom Van Heukelom weinig verder meer te zeggen had.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Zeg ken jij de lobbyman?

  1. Michiel Groeneveld schreef:

    Conny, inherent aan het vak van lobbyist is dat je buiten de formele circuits probeert te beïnvloeden. Ik heb enkele malen terugkoppelingen gekregen. Het is nooit bewijsbaar, maar wordt toch inmiddels in Den Haag anders gedacht over bijvoorbeeld de centralisatie van Rijksdiensten en ik ben de laatste maanden meer Haagse politici “op werkbezoek” in de Kanaalzone tegen gekomen dan in de laatste 20 voorgaande jaren. Iemand moet ze op het idee gebracht hebben, want uit zich zelf zoiets bedenken, ik denk niet dat jij dat serieus zou durven beweren, toch?
    En als hij het zelf evalueert zoals je beschrijft, dan heeft hij de essentie van zijn werk aardig beschreven.

    • van Gremberghe schreef:

      Ik durf te betwijfelen dat de komst van wat kamerleden – die kwamen overigens vroeger ook wel hoor – naar Zeeuws-Vlaanderen te danken of te wijten is aan de inzet van de Zeeuwse lobbyist. Zolang het Zeeuwse provinciebestuur zelf niet duiden wil wat de man uitvoert en wat hij voor mekander gekregen heeft blijf ik kanttekeningen plaatsen bij zijn inzet. Ik ken trouwens – en jij ook – andere lobbyisten die wel effectief (kunnen) werken en die om de inzet van de Zeeuwse lobbyist (even nog los van de persoon) ietwat smalend moeten lachen…

Reacties zijn gesloten.