Codarts-perikelen, aanvulling

In navolging van directeur Jikkie van der Giessen is vandaag – op zottendag 11/11 – ook Carel van Eykelenburg opgestapt als voorzitter van de Raad van Toezicht van Codarts. Dat heeft een woordvoerder van de Rotterdamse kunstopleiding vandaag bevestigd naar aanleiding van een bericht daarover in de Volkskrant.Codarts in Rotterdam ligt al geruime tijd onder vuur. Er zou een bestuurlijke chaos heersen, gesjoemeld worden met tentamens en diploma’s en personeel zou spreken over een ‘verziekte werksfeer’. Eerder stapte al Jikkie van der Giessen op als bestuursvoorzitter. Zij werd gezien als bron van al het kwaad. De onderwijsinspectie doet onderzoek op de hogeschool, naar aanleiding van klachten van medewerkers en oud-medewerkers, maar wanneer er resultaten verwacht moeten worden is niet duidelijk.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in GINDER; Nationale en internationale zaken. Bookmark de permalink.