Henk, weer een keer…

Op gezette tijden schrijf ik iets over Henk, omdat Henk op gezette tijden iets roept, iets wilt, iets verkondigt. Over Henk Siersema, het CDA-trekpaard in Terneuzen, heb ik het dan. De oud-politie-inspecteur die nooit aan het oplossen van zaken toekwam en na zijn actieve loopbaan de wereldproblemen – in Terneuzen althans – maar eens dacht te gaan oplossen. Henk riep vorig jaar nog eens dat Zeeuws-Vlaamse gemeenten moesten gaan samenwerken, een jaar of wat daarvoor ging hij de stad aan een voetbalstadion helpen en een andere keer dacht Siersema dat Terneuzen er goed aan deed om zelf maar wiet te gaan kweken, een idee overigens uit de koker van rooie Co, de PvdA-wethouder, van Schaik. Nu heeft Henk bedacht dat de krimp in Zeeuws-Vlaanderen kan worden gekeerd met de import van Aziaten, Chinezen vooral.

Nu heeft Henk natuurlijk geen enkele Chinees gevraagd of ze naar Zeeuws-Vlaanderen willen komen, maar dat doet er ook weinig toe.
Henk ziet ze al komen.
Goedgeschoolde Aziaten.
PZC-Collega Wout Bareman – natuurlijk bijna in de broek plassend van het lachen – schreef Siersema gedachte als volgt op:
“Het gebrek aan goed opgeleid technisch personeel op de Zeeuws-Vlaamse arbeidsmarkt kan mogelijk worden opgelost met de komst van ‘kansrijke migranten’ uit China en Vietnam. Die suggestie doet CDA-fractievoorzitter Henk Siersema aan burgemeester en wethouders van Terneuzen.Hij vindt het in elk geval het onderzoeken waard. De werving moet vooral plaatsvinden in die Aziatische landen, waarmee ondernemers uit de regio ZeeuwsVlaanderen nu al handel drijven of willen gaan drijven.”
Ik ben benieuwd of B en W van Terneuzen serieus op dit Siersemaatje zullen ingaan.
Burgemeester Jan Lonink heeft al diverse malen getracht om Chinezen te interesseren in het Zeeuwse land en hij niet alleen.
De Chinese uitstapjes hebben tot dusver weinig opgeleverd.
Nou ja, we weten wel dat een Chinees restaurant recentelijk in Terneuzen is verhuisd, maar of dat iets met de bestuurlijke bemoeienissen van doen heeft lijkt me niet aannemelijk.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Henk, weer een keer…

  1. Michiel Groeneveld schreef:

    Het valt me tegen dat Henk Mauro nog niet uitgenodigd heeft…..

Reacties zijn gesloten.