Co versus Spekman

Veel gedoe achter de schermen het voorbije weekeind. Telefoontjes, direct mails en e-mails over en weer. Moeten we Co naar voren schuiven of niet, Co als tegenkandidaat voor slobbertrui Spekman. Van Schaik hebben we het over, ’s lands langstzittende wethouder, rooie Co uit Axel. Geen slobbertrui-tiep, maar altijd met een dasje en net jasje. De PvdA hebben we het over, de partij die net als Zeeuws-Vlaanderen zo te maken heeft gekregen met krimp en over krimp weet Axelse Co alles.
Gijs van den Berg pushte ‘m, moe je doen. Rien de Regt bemoeide zich er ook mee. sympathiebetuigingen rolden via Twitter binnen nog voor Co ja gezegd had. Een Groninger partijbons meldde zich ondertussen aan bij het partijbureau in Amsterdam om Spekman tegenstand te bieden, uit Rotterdam werd ook een tegenkandidaat gemeld en Co? Co die dacht na…moet ik dat voorzitterschap erbij doen of niet, doe ik het en gaat dat een fulltime job zijn, hoe staat het dan met mijn opvolging als wethouder in grootstad Terneuzen.
Co dacht en dacht en uiteindelijk meldde hij: “Prima, is geregeld…”
Maar ik hoorde ‘m lachen…
Spekman wordt dus een spekkoper…

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, GINDER; Nationale en internationale zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.