Ouderlijke feesten om te beesten

“Het is zover! HeadCandy “THE KICK OFF”, de allereerste uit een reeks van moddervette dancefeesten in een weergaloze PartyCrib met bekende deejays, danseressen en muzikaal talent! HeadCandy is samen met je vrienden een keer of 6 per jaar keihard uit je dak gaan op te gekke locaties!”

Met die kreet hopen Peter Bogaert en Paul Morres uit de schone stede Hulst de nog niet zo mobiele jeugd (van 14 tot 20 jaar) uit Oost-Zeeuws-Vlaanderen te kunnen wakker maken. De twee, ondernemers, maar vooral ouders van tieners, kwamen tot de conclusie dat het uitgaansleven in Zeeuws-Vlaanderen voor deze categorie jongeren wel uitermate karig ingericht is. Beter gezegd, er wordt voor deze groep jongeren amper iets gedaan. Dat is een tekortkoming van het openbaar bestel, maar ook van het bedrijfsleven, dat klaarblijkelijk in deze groep geen brood ziet.

Het gevolg is duidelijk. De jeugd wacht af tot ze zestien of achttien plus zijn en schieten dan en masse de grens over. Op zoek naar vertier in Den Anvers, stede Gent of dichterbij in de ook al zeldzaam geworden discotheken tussen Sint-Niklaas en Brugge. De beweegredenen van de vaders zijn duidelijk, de steun die ze inmiddels mochten vergaren in het land van Hulst is groot en ik hoop dat ze er in slagen om een aantal leuke, plezierige avonden voor de jonge jeugd te organiseren. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij daar – in tegenstelling tot andere organisatoren van dansfestijnen in de regio die uitdraaiden op falikante mislukkingen – in slagen. Maar succes kan ook een keerzijde hebben, er worden verwachtingen geschapen, er kan zoveel volk op afkomen dat de kleinschaligheid die de initiatiefnemers nastreven door het eigen succes grootschalig wordt, want laat ons welwezen; wat is er in de gemeenten Terneuzen en Sluis nog over aan activiteiten voor deze doelgroep; hoegenaamd niets.

Wellicht kan daar – in andere kringen – ook eens over nagedacht worden. Ik heb overigens begrepen dat de jongens/dames van het Terneuzense Jazzedelic inmiddels aan het denken zijn geslagen.

Voor nadere info over het Hulster festijn

http://www.headcandyparty.nl

 

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , , . Bookmark de permalink.