Tunnelergernissen

Gelooft U ze nog? Gedeputeerde Staten van Zeeland als ze het hebben over de Westerscheldetunnel…
Ik niet. Als je op een etmaal drie keer te maken krijgt met een blokkade van het tunnelverkeer en je gaat dat via de krant melden dat de tunnel tegenwoordig vaker beschikbaar is voor het wegverkeer dan in het verleden, dan ben je niet van deze wereld, lieg je ronduit of ben je te dom voor woorden.
In antwoord op vragen van Johan Robesin – toch weer Johan,ondanks alles – meldt het dagelijks bestuur van Zeeland, de pronte tunneleigenaar dat “de tunnel de eerste helft van dit jaar 98,5 procent van de tijd beschikbaar was. Dat is 0,2 procent beter dan in 2010. ” Volgens Gedeputeerde Staten was het aantal incidenten in juli vrijwel gelijk aan dat in dezelfde maand een jaar eerder. Alleen sprongen afsluitingen als gevolg van gemorste bitumen (zaterdag 9 juli) en de moeizame berging van een vrachtwagen met trailer (donderdag 14 juli) er bovenuit.
De tunnelbeschikbaarheid – prachtig woord weer uit ambtelijke koker – is dus OK.
Nou, vertel dat maar aan de mensen die vaststaan in de bijna dagelijkse files.
De tunnelbeschikbaarheidsalarmering – nog een Scrabblewoordje – is nog verre van optimaal.
O ja, ze plaatsen binnenkort borden, die er feitelijk al lang hadden moeten staan.
Ze sturen SMS’jes, die vaak veel te laat arriveren bij de ontvangers en ze gaan Sociale Mediakanalen als Twitter inzetten.
Nou mooi hoor, maar of daar de tunnelbeschikbaarheid veel mee verbeteren zal durf ik te betwijfelen.
Zeker is dat de informatieverstrekking stukken beter kan.
Met een betere en snellere informatieverstrekking is de weggebruiker gediend en zal op zijn minst de ergernis wat afnemen.
Maar als je gaat berichten dat de tunnel als altijd beschikbaar is, dan wek je ergernis.

Over van Gremberghe

Journalist en internetondernemer. Verslaggever in algemene dienst. Schrijft over Zeeland, Neder- en buitenland. Over wat wel en niet gebeurt, over reizen en soms over gewone mensen. Immer gedreven en oprecht, voor zover daar sprake van kan zijn.
Dit bericht is geplaatst in DAAR : Zeeuwse zaken, HIER ; Zeeuws-Vlaamse zaken met de tags , , . Bookmark de permalink.